A bőség zavarában

2012. szeptember 19., szerda 15:45

Szeptember második fele csak úgy hemzseg a legkülönfélébb gasztronómiai és szüreti kulturális rendezvényektől. Az MNO szerkesztői ajánlata a hétvégére.

Édes Napok Budapest, Csokoládé- és édességünnep
Édességmustra, tortakészítő kurzus, Váczi Eszter Quartet, Odett- és Bon-Bon-koncertek, mindez a budai Várban.

Budapest, budai Vár, 2012. 09. 20–23.

Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál
Az élet két nagyszerű gasztronómiai „kelléke” találkozik a Hajdúság központjában:a kolbász és a pálinka. Itt mindkettőből a legjobbakat találja. Kísérőnek kézműves foglalkozások és állatsimogató kicsiknek, Ferenczi Gyuri, Csík zenekar, és Besh O Drom a nagyoknak.

Debrecen, Egyetem tér, 2012. 09. 20–23.

Első Pécsi Pezsgő Borfesztivál
A szeptember végéig tartó ingyenes fesztiválon pezsgőpince-látogatás, bor-, pálinka- és pezsgőkavalkád várható, ahol az ország összes régiója képviseli magát. Soundsystem felvonulás és karnevál, és a 16. Európai Bordalfesztivál mellett fellép többek között a Punnany Massif, Demjén Ferenc, a Balkán Fanatik, és természetesen a Vivát Bacchus énekegyüttes, hogy csak a legnagyobb neveket említsük.

Pécs, belváros, 2012. 09. 21.

Egri Szüreti Napok – 100 éves az Egri Bikavér
Eger, középpontban az Egri Bikavérrel, a legremekebb környékbeli pincészetek tálalásában. Veteránautó-felvonulás, koncertek, olyan előadókkal a színpadon, mint Majsai Gábor, Mága Zoltán, és a helyi erő, az izgalmas elektro-népzenét játszó Kerekes Band.

Eger, 2012. 09. 21–23.

Szekszárdi Szüreti Napok
Háry János Nagyotmondó és Figuraverseny, szüreti felvonulás, szüret szépe választás, az Edda, a Quimby és a Csurgó együttes, valamint Rudán Joe és Tóth Gabi fellépése, harcművészeti bemutatók és borszeminárium, és a nagy mesélő, Berecz András fellépése vár mindenkit.

Szekszárd, 2012. 09. 20–23.

Szeged Bortér – Őszi bormustra

Több mint 60 borkészítő termékei kelettől nyugatig, északtól délig, Szeged közepén, a Dóm téren. A borcímke-gyűjteményekből rendezett kiállítás mellett láthatjuk azt is, milyen volt egy alföldi borkimérés az 1900-es évek elején. Népzene, hagyományőrzés és Janicsák Veca.

Szeged, Dóm tér, 2012. 09. 19–23.

PannoMánia Kékfrankos Szakácskirály-választás és Utcafesztivál
Kaláka gyerekkoncert, gasztroverseny, retróparti Dévényi Tibi bácsival, szombaton bográcsos főzőverseny kékfrankos ételekkel, játékok és fesztivál, múltidézés Csepregi Évával és Végvári Ádámmal, szakácskirály-választás, mindez a soproni kékfrankos jegyében.

Sopron, 2012. 09. 21–22.

XII. Vecsési Káposztafeszt

Vecsési betakarítási ünnep főzőversennyel és savanyúságkarnevállal, felvonulással és kirakodóvásárral, helyi és környékbeli hagyományőrzőkkel, és a Firkin ír kocsmafolk-punk zenekarral.

Vecsés, faluközpont, 2012. 09. 23.

Forrás: MNO