A New York Times is felfigyelt a Csíki Sör ügyére

MN

2017. augusztus 4., péntek 17:42, frissítve: péntek 18:06

A 444.hu szúrta ki, hogy A kis erdélyi sörfőző szembeszállt a söróriással és túlélte címmel közölt hosszú cikket a New York Times a Csíki Sör körüli huzavonáról. A riportban felvázolták Lénárd András és a Heineken közötti jogvitát, ami ugye azért pattant ki korábban, mert a Csíki Sör és a nagyobb cég tulajdonában lévő Ciuc márka neve hasonlít egymásra.

A cikkben arról is írnak, hogyan lépett közbe a magyar kormányzat, miután tavasszal a Heineken Románia pert nyert a főzde ellen. Lázár János ugyebár a helyszínre utazott, majd megkezdődött a kormányzati kampány a Heineken ellen. Ezután – bár az amerikai lap szerint nem feltétlenül emiatt – egyezett ki a két cég a döntetlenben.

„Elismertük az érzelmi értéket, amit a Csíki márka jelent a készítőinek és a fogyasztóinak, illetve az érdekelt feleknek Romániában és Magyarországon” – mondta a New York Timesnak John-Paul Schuirink, a Heineken kommunikációs igazgatója, hozzátéve egyébként, hogy minden áron meg fogják védeni a sörmárka vörös csillagos logóját.

Legolvasottabb cikkek