Jamie Oliver lehúz pár rolót a brexit miatt

MTI

2017. január 6., péntek 16:09, frissítve: péntek 22:08

A brit sztárséf Jamie's Italian nevű étteremlánca öt vendéglátóhelyet zár be 2017 első negyedében Angliában, köztük Londonban a Szent Pál-székesegyház mellettit, valamint egyet a skóciai Aberdeenben – derül ki Simon Blagden igazgató pénteki közleményéből.

Az éttermek ritkítása 120 alkalmazottat, a cég dolgozóinak 5 százalékát érinti, de a menedzsment azt ígéri, hogy a vállalaton belül állást ajánlanak mindazoknak, akiknek megszűnik a munkahelye.

Az étterembezárások okai között szerepel a vendégek számának csökkenése és az alkalmazottak képzésében tapasztalt nehézségek is.

„A vendéglátásban kemény küzdelem folyik, amelyet még nehezebbé tett a népszavazást követő bizonytalanság” – fogalmazott közleményében a Jamie's Italian igazgatója.

Az étteremlánc külföldön folytatja a terjeszkedést, a pénteki közlemény szerint Nagy-Britannián kívül 22 új vendéglő megnyitását tervezik partnerek bevonásával.

Jamie Oliver cégének jelenleg 42 étterme van Nagy-Britanniában, külföldön további 36 vendéglátóhely – egy Budapesten – viseli a Jamie's Italian nevet.

budapesti étterem májusban nyitott meg a budai Vár területén, a Szentháromság utcában. Az építkezést, majd működését is folyamatos botrányok kísérik.

Legolvasottabb cikkek