Még kevesebb lesz a kakaó a Nutellában

MN

2017. november 7., kedd 21:10, frissítve: kedd 21:19

Megváltozott a Nutella összetétele, és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is.

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtej-port tartalmaz. „Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték” – írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.

A Ferrero a hét elején közölte, csak „finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is. „A minőség változatlan maradt” – hangoztatta a cég, hozzátéve, hogy az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.

A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat. A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.

A Ferrerót számtalan bírálat érte az elmúlt években amiatt, mert pálmaolajat használ a Nutellához, ezzel pedig nagyban hozzájárul az erdőirtáshoz. A terméknek 31,6 százaléka zsír, döntően pálmaolaj.

Legolvasottabb cikkek