Újabb éttermet nyit Budapesten Jamie Oliver

MN

2017. március 30., csütörtök 19:45, frissítve: csütörtök 19:50

Tavaly májusban nyitotta meg kapuit az angol tévés sztárszakács, Jamie Oliver étterme, a Jamie’s Italian a budai Várban, egy évvel később pedig máris érkezik a második – tudta meg az Index a Zsidai Group Kft. sajtómunkatársától. A hírportál információi szerint a séf ezúttal pizzériát nyit, amely Jamie’s Pizzeria néven fut majd. Ennek különlegessége, hogy Jamie Olivernek még Angliában sincs kizárólag pizzát kínáló étterme, a budapesti így egy új hálózat első egysége lesz majd.

A pontos helyszín még nincs meg, de május végén már megnyitna az étterem, amelyet a Jamie’s Italian Budapest franchise-jogainak birtokosa, a Zsidai Group Kft. irányít majd. Jelenleg a személyzetet toborozzák, az étterem majdani dolgozóinak ugyanis egy hónapot el kell tölteniük valamelyik londoni Jamie’s étteremben, hogy később kizárólag az általa használt receptek szerint dolgozzanak.

A Jamie’s Italian működését már a nyitás előtti időszaktól kezdve botrányok kísérték. A beruházók nem tájékoztatták megfelelően a lakókat, akiknek az életét megkeserítette az építkezés, és hiába fordultak az I. kerületi önkormányzathoz – amely nem mellékesen összesen hathavi bért engedett el Zsidaiéknak –, onnan mindenkit elhajtottak azzal, hogy minden szabályosan történik, végül azonban mégis vizsgálat indult az ügyben.

Ősszel kommandósok törtek rá az étterem feletti lakás tulajdonosára, Perjés Zoltánra, aki a gyanú szerint megfenyegette az étterem építésén dolgozó munkásokat, majd a tulajdonost, Zsidai Royt célkereszttel ábrázoló karikatúrát tett fel Facebook-oldalára.

Vendéglátós körökben már korábban elterjedt a pletyka, miszerint Zsidai csendestársa a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, ez indokolta a kommandósok fellépését. Később Zsidai cáfolta, hogy bármi köze lenne Orbán Ráhelhez.

Később a Hvg.hu számolt be arról, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal számos visszásságot tárt fel, egyebek mellett több kilogramm lejárt szavatosságú élelmiszert talált a Jamie’s Italian háttérkonyháján, amiért Zsidai cégére magas bírságot szabott ki.

Eközben Jamie Oliver hazai pályán is elkönyvelhet némi veszteséget: 2017 első negyedében elsősorban a brexit miatt öt vendéglátóhelyet zár be Angliában, köztük Londonban a Szent Pál-székesegyház mellettit, valamint egyet a skóciai Aberdeenben.

Legolvasottabb cikkek