Nehezen emészti meg, hogy már nem sztár

Muki

2012. június 29., péntek 12:02, frissítve: kedd 18:39

Cudarságra figyeltem fel. Főszerepben a Gáspár Győző névvel illetett ember.

Az még egy dolog, hogy egyre csak azon gondolkodom már idők óta, de jó ennek az embernek, nekem meg nem az. Na de nem azért, mert nincsen zebracsíkos orrszőrvágóm. De nem is azt hozom fel okként – aminek a végén ott az okozat –, hogy az én nagymuterom csak heti húsz forintot adott kókuszos csokira, bezzeg neki! Nem, Kedves Olvasóim, nem. Mindez lepereg rólam, mint hülye gyerekről az IQ-teszt.

Gáspár Győző fekszik az idióta mintás paplanja alatt, és könyvet nézeget. Tiszta. Két kigyúrt haver feszít mellette alsógatyában, akik, lehet, szintén a könyvet nézegetik, bár onnan kicsit messze van szemüveg nélkül.

Hm. Ha készül egy fotó, amikor a bal vagy a jobb vállán ül egy gólya, az tiszta sor, szereti a gólyákat. Vagy ha készül egy fotó, amikor bal kézzel banánt ad egy őzikének, miközben a jobb lábával földre szorítja a kétszázötven kilós őrjöngő vérmedvét, az is tiszta sor, szereti az állatokat és utálja az erőszakot.

Fekszik az idióta mintás paplanja alatt, és könyvet nézeget. Két kigyúrt haver feszít mellette alsógatyában. Szóval nekem az okoz most gondot, hogy nem bírok rájönni Gáspár Győző legújabb fotóinak értelmére, és a világ körforgásában elfoglalt helyét se látom. Mert ha készül egy fotó, amikor kertet ásnak, az tiszta.

Hiába próbálok meg a fotó mélyrétegeibe lehatolni, felcseréve az én, a felettes én és a tudatalatti egymáshoz való viszonyát és vizenyős tartalmait, nem jutok közelebb a megoldáshoz. Ide látók kellenek, speciálisan kiképzett mentalisták.

Valójában egy olyan embert láthatunk, aki már bőségesen kitöltötte a maga tizenöt percét. Mint amikor a milliárdos részvénypakett semmivé válik az éterben. Nehéz megemészteni az új pozíciót, mint a lenyelt csapágygolyókat.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.