Nyelik, mint kacsa a nokedlit

Muki

2012. május 8., kedd 11:28, frissítve: kedd 12:36

Itt az első balhé HP műsora körül. Vigyázat, állítólag testsúlyterror van.

Alap, hogy itt semmi sem tud elindulni balhé nélkül. Ez a Hajdú Péter, aki mindig nagyon komolyan néz és komolyakat is kérdez, valami szépségműsort gyúr most össze. Itt az a lényeg, hogy a legjobb csajt keresik ezen a 93 ezer négyzetkilométeren. Erre itt a botrány azonnalba, merthogy az egyik kiscsaj állítólag a testsúlya miatt nem kerülhetett be a nagycsajok közé.

Hát a franc se tudja, mert mindenki mond, amit mond, nem mellesleg még az is lehet, hogy pör lesz a dologból. Majd Dredd bíró megmondja a tutit, hogy volt-e diszkriminácijó, vagy nem volt.

Visszatérve: amúgy meg nem értem, hogy egy 21 éves kislány miért nem azzal foglalkozik, ami egy 21 éves kislány dolga lenne.

Amúgy valóban fajsúlyos kérdés, hogy ötven vagy hetven kila a versenyképes testsúly a magamutogatós versenyműsorba. Amúgy általában az ötven ebben az egoista műfajban, hacsak nem valami speckó a dolog.

Az ilyen „ki hány kila”-féle hülyeségek nők millióit készítik ki, persze ebben megvan a saját felelősségük is. A csak körömlakkokat meg arckrémeket meg dögösen néző nőket mutogató, életmódmagazinnak álcázott lapok „agytrösztjei” kábé havonta találják ki újra meg újra nem csak azt, hogy ki hány gramm legyen a badi, meg mekkora legyen a csecsek, de még az is, hogy adott hónapban hány centi magas fickó a top. Oszt – kis túlzással – ha március 26-án az „ideális pasi” 179 centi meg 75 kila, de Eszterkének meg csak egy 175 centis van, leves. Mer' hogy azt írták s ezt nyelik is, mint kacsa a nokedlit. Sokan futkosnak megbolondult iránytűvel, persze ez tök jó, mert ezekkel aztán bármit meg lehet vetetni, meg ilyenek.

Az ilyen ostobaságokkal szemben a legjobb ellenszer az alapos önismeret, amit meg ugye nem adnak ingyen. Ott bizony el kell mélyülni, amikor is cudar dolgokkal is szembesülhet a tag. Pont ez a gond. Sokan nem akarnak megdolgozni az eredményekért, csak várják a sült galambot, mint hülye gyerek a nagydoktorit. Legyen diploma, de a tanár ne szekáljon, olvasni amúgy se trendi. Csajnál legyen jó a pasi, pasinál legyen jó a csaj, legyenek javak. Legyen jól fizető a meló, de keveset kelljen dolgozni, mer' az ártalmas. „Mindenki hülye, csak én vagyok az okos.” „Csak én vagyok a fontos.” „Nekem senki se dirigáljon, mert én naggggggyon független vagyok.” „Én, én, én!” Kis túlzással persze, de itt tart a dolog.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.