Aggódik a bohócszövetség a Stephen King-adaptáció miatt

2017. szeptember 17., vasárnap 21:21, frissítve: vasárnap 22:07

Útmutatóval látta el tagjait a Bohócok Világszövetsége, hogy így készítse fel őket a Stephen King-adaptáció várható következményeire. A szervezet jó ideje aggódik a film miatt: már a megjelenés előtt is arra figyelmeztetett, hogy a nevettetők elveszthetik munkájukat, ha ismét gyilkos bohócokkal fogják riogatni a gyerekeket.

Miután pedig a Bill Skarsgard főszereplésével készült Az film hatalmas kasszasiker, a piros orrú munkások joggal aggódhatnak, hogy ezután a kegyetlen Pennywise-szal fogják azonosítani őket.

A Guardian szerint több bohóc is panaszkodott már a mozikba kerülés óta, hogy rossz hatással van a piacra a film. A darlingtoni Tommy Bungle például arról beszélt a Sunnak: a meghívásainak száma a harmadával zuhant az utóbbi időkben. Amihez nyilván hozzájárult a korábban tapasztalt „gyilkos bohóc”-őrület is: a jelmez sokak számára inkább rémisztőnek, mintsem mulatságosnak bizonyul.

„A tavalyi év is nagyon rossz volt, és csak azt látom, hogy a helyzet romlik” – mondta el a dél-walesi Mr. T. Ricks, azaz Alan Paget. A férfit már rendkívül fárasztja, hogy telefonon és e-mailben is folyamatosan magyarázkodnia kell: nem, ő nem egy „ijesztő bohóc”.

A Nemzetközi Bohócok tiszteletbeli titkára, Ian Williams szerint viszont a megszólalók csak bohóckodnak, és a panaszkodók nagy része nincs is régóta a pályán. – Bohóc voltam, mikor kijött az Az-sorozat 27 éve, bohóc vagyok ma is – jelentette ki.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.18.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.