Az utolsó Jedik az év legjobb nyitóhétvégéjét produkálta Magyarországon

2017. december 17., vasárnap 21:11, frissítve: hétfő 15:09

Minden idők második legnagyobb, 220 millió dolláros (58,8 milliárd forintos) bevételét érte el a Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi észak-amerikai premierhétvégéjén – írta vasárnap este az MTI. Ez magasabb összeg, mint amennyit az Egyesült Államokban és Kanadában Az Igazság Ligája hozott eddig összesen.

A rekordot 248 millió dolláros (66 milliárd forintos) amerikai nyitóhétvégével továbbra is a 2015-ben debütáló Star Wars: Az ébredő Erő tartja. Az új Star Wars-film egyike lett annak a négy produkciónak, amelynek sikerült átlépnie a 200 millió dolláros álomhatárt bemutatása első hétvégéjén Észak-Amerikában. A nagy négyesbe korábban még a Bosszúállók és a Jurassic World jutott be.

A produkció a nemzetközi piacokon is tarolt. A Deadline Hollywood arról írt, vasárnapig 230 millió dollárért (61,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők, így a film globális bevétele máris 450 millió dollárnál (120 milliárd forintnál) jár.

A portál beszámolója szerint Magyarországon az év legjobb nyitóhétvégéjét produkálta az alkotás. Összességében csupán egy film hozott többet a bemutatása utáni első hétvégén hazánkban: Az ébredő Erő.

Frissítés: Mégis letaszította Az ébredő Erőt a trónról Az utolsó Jedik, amely a nyitóhétvégén 421,9 millió forintot hozott – közölte a Twitteren Farkas Sándor, a film hazai forgalmazójának, a Forum Hungarynek a vezérigazgatója. A cég közleménye szerint Az ébredő Erő 415,4 milliót hozott első hétvégéjén.

A Filmforgalmazók Egyesülete hétfői közlése szerint 279513 néző látta 14-e és 17-e között Az utolsó Jediket.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.