Befutott a legújabb Star Wars első teljes előzetese

2018. február 5., hétfő 15:09, frissítve: hétfő 15:36

A pár órával korábbi első néhány képkocka után megérkezett az első hosszabb, másfél perces előzetes is a „Solo – Egy Star Wars-történet” című antológiafilmhez, íme:

A Han Solo fiatalkorát bemutató, május 24-én mozikba kerülő film sztorijából nem sokat árul el a kisfilm; annyit tudunk meg, hogy az Alden Ehrenreich alakította Han Solót és a Joonas Suotamo által megformált Csubakkát beszervezi valamiféle szervezetbe Tobias Beckett (Woody Harrelson). Főhőseink valamilyen módon – feltehetően Beckett ajánlata előtt – találkoznak Qi’Rával, akit Emilia Clarke formál meg. Han Solo persze teszi a nagymenőt a nőnek, akinek azt is elmeséli, hogy tízéves kora óta rója az utcákat – valószínűleg szülőbolygóján, a Korélián (Corellia) –, illetve azt is, hogy kirúgták a birodalmi pilótaképző akadémiáról (utóbbi a régi kánon szerint is megtörtént). – Talán én vagyok az egyetlen, aki tudja, ki vagy valójában – mondja ezek után az előzetesben Qi’Ra Solónak, aki egy másik snittben már furcsa űrpolip csápjai között vezeti a még viszonylag új, átalakítások előtt álló Millennium Falcont.

Jól visszaadja a hangulatos előzetes, hogy egy, a fő filmeknél sötétebb, westernes jellegű, komor, de maró gúnnyal is operáló alkotást láthatunk majd május 24-étől a mozikban. Ráadásul annyira vérprofi, hogy valamelyest rácáfol a „Solo – Egy Star Wars-történet” körüli rossz hírverésre. A tavaly nyári rendezőcsere (Ron Howard vette át az irányítást, erről itt írtunk) óta ugyanis szinte csak rossz pletykákról érkeztek hírek: sok újrafelvétel, gyenge főszereplő stb. Az előzetes alapján azonban egyáltalán nem tűnik ez rossz filmnek.

Közben megérkeztek az első karakterposzterek is, talán Lando Calrissian (Donald Glover) plakátja a legpofásabb:

Szuperplán hírlevél

Hírlevél fimkritikákkal és filmes cikkekkel a mozi szerelmeseinek.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A néhány órával korábban bemutatott ízelítőről – amelyből kiderül, hogy Solo csatlakozni akart a Birodalomhoz – itt írtunk:

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.