Elkészült Az utolsó Jedik

2017. szeptember 22., péntek 12:38, frissítve: szombat 13:57

Minden technikai utómunkával végeztek a Lucasfilmnél, december 14-étől Magyarországon is játsszák a Star Wars 8. részét.

„Minden kész” – válaszolta a Twitteren Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője egy Star Wars-rajongó azon kérdésére, van-e még hátra valamilyen hangvágási feladat a Csillagok háborúja nyolcadik epizódjának utómunkálataiból. Nem sokkal később Johnson közzétette az alábbi képet is az Instagramon:

A fotó alá azt írta, végzett „a galaxis legkeményebben dolgozó utómunkacsapata”. Johnson – aki a kilencedik epizód megüresedett rendezői székének várományosai között volt, de Abrams lett a befutó – azt is elárulta, hiányozni fog neki az üldögélés a sötét vágószobákban. (A Lucasfilm rendezői ügyeiről itt olvashat bővebben, itt pedig a szerző Star Wars-témájú hírlevelére lehet feliratkozni.)

A bejelentés azért érdekes, mert a két éve bemutatott hetedik epizód, valamint a tavaly vászonra került antológiafilm, a Zsivány Egyes is jóval később lett kész a bemutatóhoz viszonyítva. Éppen ezért mindkét film előzetesében olyan képsorok is szerepeltek, amelyek a később elkészült filmbe végül be sem kerültek.

Szuperplán hírlevél

Hírlevél fimkritikákkal és filmes cikkekkel a mozi szerelmeseinek.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ezt a hibát elkerülendő a Lucasfilm egyelőre nem jött ki Az utolsó Jedik hosszabb előzetesével, eddig csak ezt ismerjük. A filmben Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Twitteren korábban arról írt, érdemes lesz nézni az október 9-i amerikaifutball-mérkőzést – feltehetően arra utalt, hogy ennek szünetében debütálhat a film előzetese. Ám a színész mindig poénkodik, így nem lehetünk biztosak semmiben.

Mindenesetre a film elkészült, hamarosan az új előzetest is láthatjuk. A honi mozikba december 14-én érkezik az alkotás, amelynek világpremierjét december 8-án tartják. A címmel kapcsolatos mizériákról itt írtunk bővebben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.