Elkészült Az utolsó Jedik

Földi Bence

Földi Bence

2017. szeptember 22., péntek 12:38, frissítve: szombat 13:57

Minden technikai utómunkával végeztek a Lucasfilmnél, december 14-étől Magyarországon is játsszák a Star Wars 8. részét.

„Minden kész” – válaszolta a Twitteren Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője egy Star Wars-rajongó azon kérdésére, van-e még hátra valamilyen hangvágási feladat a Csillagok háborúja nyolcadik epizódjának utómunkálataiból. Nem sokkal később Johnson közzétette az alábbi képet is az Instagramon:

A fotó alá azt írta, végzett „a galaxis legkeményebben dolgozó utómunkacsapata”. Johnson – aki a kilencedik epizód megüresedett rendezői székének várományosai között volt, de Abrams lett a befutó – azt is elárulta, hiányozni fog neki az üldögélés a sötét vágószobákban. (A Lucasfilm rendezői ügyeiről itt olvashat bővebben, itt pedig a szerző Star Wars-témájú hírlevelére lehet feliratkozni.)

A bejelentés azért érdekes, mert a két éve bemutatott hetedik epizód, valamint a tavaly vászonra került antológiafilm, a Zsivány Egyes is jóval később lett kész a bemutatóhoz viszonyítva. Éppen ezért mindkét film előzetesében olyan képsorok is szerepeltek, amelyek a később elkészült filmbe végül be sem kerültek.

Szuperplán hírlevél

Hírlevél fimkritikákkal és filmes cikkekkel a mozi szerelmeseinek.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ezt a hibát elkerülendő a Lucasfilm egyelőre nem jött ki Az utolsó Jedik hosszabb előzetesével, eddig csak ezt ismerjük. A filmben Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Twitteren korábban arról írt, érdemes lesz nézni az október 9-i amerikaifutball-mérkőzést – feltehetően arra utalt, hogy ennek szünetében debütálhat a film előzetese. Ám a színész mindig poénkodik, így nem lehetünk biztosak semmiben.

Mindenesetre a film elkészült, hamarosan az új előzetest is láthatjuk. A honi mozikba december 14-én érkezik az alkotás, amelynek világpremierjét december 8-án tartják. A címmel kapcsolatos mizériákról itt írtunk bővebben.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.