Európai tévéfilmes díjat nyert a Hivatal

2016. január 25., hétfő 18:28

Nagy Viktor Oszkár Hivatal című filmje nyerte a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést az európai televíziós filmeket díjazó FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels) nemzetközi filmes versenyen.

A franciaországi seregszemlére az idén több mint 70 országból csaknem 1200 nevezés érkezett, ebből 144 alkotást mutattak be verseny- és versenyen kívüli szekciókban. A díjátadót szombaton Biarritzban tartották – közölte a film gyártója hétfőn az MTI-vel.

A Szőcs Petra és Nagy Viktor Oszkár forgatókönyve alapján készült film egy elképzelt bevándorlási hivatal ügyfélszolgálatának mindennapjairól szól. Főszereplője Anna, a fiatal ügyfélszolgálatos munkatárs, akihez nap mint nap számtalan nemzet Magyarországon letelepedni vagy élni kívánó tagja érkezik.

Anna napi rutinján keresztül beleláthat a néző a hivatalba érkező bevándorlók személyes, olykor vicces, máskor elgondolkodtató vagy megrázó történeteibe, miközben tanúja lehet, milyen megterhelő a hivatali dolgozóknak az efféle sorsokkal való találkozás. A főszereplő Fignár Anna, mellette Batka Zoltán, Kaya Turan, Kaya Elif, Marton-John Bernadett Valéria és John Sanju játszik a filmben. Kritikánk itt, a rendezővel készült interjúnk pedig itt olvasható.

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.