Hogyan került Tarkin a Zsivány Egyesbe? - Magyar Nemzet

Hogyan került Tarkin a Zsivány Egyesbe?

2017. szeptember 28., csütörtök 09:41, frissítve: csütörtök 11:43

Remek trükkvideót adott ki az Industrial Light & Magic (ILM) a tavaly bemutatott első Star Wars-antológiafilm, a Zsivány Egyes – kritikánk itt – készítéséről.

A Gareth Edwards rendezte alkotás – amely nagy közönségsikert aratott – rengeteg trükköt vonultatott fel, például felbukkant benne két olyan szereplő is, aki a klasszikus trilógia fontos karakter volt: a fiatal Leia Organa, valamint a már elhunyt Peter Cushing alakította Wilhuff Tarkin nagymoff. Utóbbi filmvászonra kerülését pár másodpercben, narráció nélkül magyarázza el a videó.

Az is kiderül, hogyan tüntették el a londoni metró egyik állomásának mozgólépcsőit, miként pakolták tele pálmafákkal a Scarifot, illetve hogyan frissítették fel az Egy új remény akkor fel nem használt felvételeit, hogy bekerülhessenek a Zsivány Egyesbe.

A Zsivány Egyesen munkálkodó ILM-es csapatban magyar grafikus is dolgozott. Menyhei Szabolcs 3D-generalistként kapott szerepet a film elkészítésében. A korábban rajztanárként tevékenykedő Menyhei tavaly a Meshmagnek kijelentette: „Gyerekkorom óta imádtam az olyan történeteket, amelyekben ismeretlen tájakat, bolygókat, lényeket ismerhettünk meg, azt pedig soha nem felejtem el, amikor édesapámmal megnéztük A Birodalom visszavágot”.

Menyheit tavaly nyáron kereste meg a George Lucas által alapított trükkcég, ajánlatukra nem tudott nemet mondani. A grafikus elmondása szerint virtuális környezettel – valós díszlet kiegészítése, vagy teljes 3D-s jelenet – foglalkozott a Zsivány Egyesben is, így a fenti videóban az ő munkáit is láthatjuk.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.