Kikerült a netre három részlet Az ébredő Erőből

Földi Bence

Földi Bence

2016. március 23., szerda 22:23, frissítve: csütörtök 11:17

Kivételesen nem a torrenthuszárok alakítottak: hivatalos csatornára kerültek fel a képsorok, amelyekben közös, hogy Han Solo poénkodik bennük.

Érdemes volt rengeteg pénzt költenie a Disney-nek a szigorú biztonsági intézkedésekre a Star Wars hetedik epizódja, Az ébredő Erő esetében. A tavaly decemberben bemutatott filmből nem kerültek elő képsorok a premier előtt és azóta sem, eddig csupán előzeteseket és forgatási kisfilmeket lehetett látni a neten. (Olvasóink jelezték, hogy a premier után elérhető volt egy kamerás verzió, emellett már BluRay minőségben is meg lehet nézni a filmet a torrentoldalakról letöltve.)

Ám ennek most vége, de ez is szándékos: a Disney elkezdte az áprilisban érkező DVD- és BluRay-kiadás reklámozását. Ennek örömére kiadtak három rövid részletet a filmből – írta a Star Wars Underworld –, de válogathattak volna jobban is. Az elsőn ugyanis Az ébredő Erő talán legbénább képsorai láthatók: Han Solo (Harrison Ford) egyezkedik benne a Guaviai Halálbanda és a Kandzsiklub vezetőivel. Ekkorra már éreztük ugyan, hogy igen, ez a régi jó Han Solo, aki poénkodik és mindig kivágja magát valahogy, de nem lehet elvonatkoztatni attól, mennyire bénán néznek ki és viselkednek a többiek. Mintha a rendező J. J. Abrams a kilencvenes évek gagyi sci-fi sorozatait akarta volna megidézni.

A második jelenet már jobb egy fokkal: Han Solo ismét menő, de Rey még menőbb, és rájön, hogyan bírhatja működésre az Ezeréves Sólymot.

A harmadik videó talán a legjobb, ebben van ugyanis a film két legjobb poénja. A Starkiller bázison járunk, Han Solo pedig egy körben oltja be Finnt (John Boyega) – „Az Erő nem így működik!” – és Csubakkát (Peter Mayhew) – „Mi van, fázol?”

Ezért akarta Harrison Ford Han Solo halálát

Megfelelő lett Az ébredő Erő vége Harrison Ford szerint. A 73 éves színész rajongók kérdéseire válaszolgatott. Erről bővebben itt olvashat.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.