Ledőlt a Kártyavár: véget ér Kevin Spacey sorozata

2017. október 30., hétfő 21:55, frissítve: szerda 09:13

A hatodik évaddal véget ér Kevin Spacey sorozata, a Kártyavár (House of Cards) – közölte a Netflix. A váratlan bejelentésre nem sokkal azt követően került sor, hogy kiderült: több évtizeddel ezelőtt a filmsztár rámászott az akkor csupán tizennégy éves Anthony Rappre. Utóbbi egy interjúban beszélt erről, mire az Amerikai szépség sztárja váratlant húzott, és a bocsánatkérést kiegészítette azzal: most épp meleg férfiként éli az életét.

A Kártyavár ötödik évada idén május végén vált elérhetővé, a lezárás pedig kimondottan izgalmasra sikerült, így a rajongók azóta is várják a folytatást. Úgy tűnik, utoljára izgulhatnak egy új évad miatt.

A Netflix ugyan azt állítja, hogy a döntés már hónapokkal ezelőtt megszületett, a bejelentés időzítése mindenképp érdekesnek mondható. 

Az elmúlt nap során több bírálat is érte Spacey-t, amiért melegsége bejelentésével igyekezett elterelni a szót arról, hogy rámászott egy fiatal fiúra. Mások azért akadtak ki, mert ezzel a színész úgy állította be, mintha a homoszexualitás és a zaklatás között valamiféle kapcsolat lenne. A Weinstein-ügyben élesen kiálló Rose McGowan színésznő pedig azt üzente: „Viszlát, Spacey, viszlát!”

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.