Liam Neeson visszatér a Csillagok háborúja világába?

Földi Bence

Földi Bence

2017. szeptember 29., péntek 18:31, frissítve: vasárnap 10:44

Van az a pénz, amiért ismét Star Wars-filmet forgatna Liam Neeson. Erről a színész Entertainment Tonightnak nyilatkozott, ahol eredendően új filmjéről, a Mark Feltről kérdezte a riporter. Mint mondta, most hall arról először, hogy Obi-Wan Kenobi karakteréről antológiafilmet készít a Lucasfilm.

Kijelentette, nem került szóba, hogy visszahoznák a Baljós árnyakban általa alakított Qui-Gon Jinn karakterét, őt legalábbis senki nem kereste meg. Arra a kérdésre, szívesen bújna-e ismét a Jedi-mester bőrébe, Neeson kezéből telefont formált és a füléhez emelte, majd annyit mondott: „Mennyi?”

A visszatérése egyébként nem okozna zavart az Erőben: a sztori szerint ugyanis Qui-Gon Jinn volt az első Jedi, aki szellemként meg tudott jelenni más Jediknek. Az Obi-Wanról szóló filmben felbukkanhatna akár ekképpen. A tudást egyébként továbbadta Yodának és Obi-Wan Kenobinak, de Anakin Skywalker is képes volt rá, ahogy A Jedi visszatér végén láthattuk.

A hatvanöt éves színész elárulta azt is, túl idősnek érezte már ahhoz magát, hogy akciófilmeket forgasson, ezért mondta két hete, hogy visszavonul ettől a műfajtól, de most meggondolta magát.

Liam Neeson arról is mesélt, milyen együtt forgatni a fiával, akit egyébként korábban próbált lebeszélni erről a hivatásról, mivel a színészet a visszautasításokról szól. „Nem a képességeid miatt, hanem ahogy kinézel. Túl magas vagy, túl ír vagy, túl nagy az orrod, túl ilyen vagy, túl olyan vagy. Ettől akartam megvédeni” – mesélte Liam Neeson.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.