Ma éjjel kiderül, lesz-e újabb magyar Oscar-díj

Grund

2017. február 26., vasárnap 10:58, frissítve: vasárnap 22:31

Tavaly Nemes Jeles László és a Saul fia győzelmének örülhettünk a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, az idén azonban a rövidfilmek jelöltjei között kell keresnünk magyar alkotást. Deák Kristóf Mindenki című filmje nem minden fronton számít ugyan esélyesnek, de ez, látva az eddigi jóslatok és a végső győztesek alakulását a kategóriában, még akár jót is jelenthet.

Ettől függetlenül már az is hatalmas öröm, hogy magyar rövidfilm egyáltalán bekerült a legjobb öt közé, és külön megtiszteltetés, hogy olyan lapok tartják a Mindenkit a legesélyesebbnek a szobrocskára, mint a The New York Times vagy a The Hollywood Reporter

 
Deák Kristóf közel az Oscar-díjhoz: itt éppen Billy Wilder és A legénylakás szobraival
Facebook
 

Az idén egyébként a legtöbb, 14 jelölése a Kaliforniai álom című musicalnek van, többek között a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is jelölték Damien Chazelle, Ryan Gosling, illetve Emma Stone révén.

Az Oscar-gálát magyar idő szerint hétfő hajnali fél háromkor kezdik meg Los Angelesben, de mi is követni fogjuk az eseményeket, így önök sem maradnak majd le semmiről. Ha pedig még a gála előtt megnéznék Deák Kristóf filmjét, akkor azt 21.05-től megtehetik, ha a Duna TV-re kapcsolnak.

A szerkesztő ajánlja