Magyar lány is szerepel Az utolsó Jedikben

2017. július 17., hétfő 16:19, frissítve: kedd 15:17

Úgy fest, a Disney-érában nem készülhet magyarok nélkül Csillagok háborúja-film. Nemes Zoé Paul Thomas Anderson új filmjében is szerepet kapott.

Nincs Csillagok háborúja magyarok nélkül. A hetedik epizódon, Az ébredő Erőn magyar kaszkadőrökön kívül egy kertészből lett greensman is dolgozott. A Zsivány Egyesben egy rajztanárból grafikussá vált magyar munkáiban gyönyörködhettünk, és a Star Wars nyolcadik epizódjának, Az utolsó Jediknek az elkészítésében is részt vett egy magyar.

Hétvégén rendezte idei seregszemléjét a Disney, amelyen több Star Wars-témájú bejelentést is tettek. Ezek egyike volt, hogy Az utolsó Jedik készítéséről szóló filmet is bemutattak, ebben egy snitt erejéig láthatunk egy űrkaszinót. Ennek egyik vendégét alakította Nemes Zoé a tavaly február és április között zajlott forgatáson.

 
Részlet az Így készült Az utolsó Jedik című dokumentumfilmből. Sárgával bekarikázva Nemes Zoé
YouTube
 

– Csak azután beszélhetek, hogy decemberben kijött a film – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Zoé, de azt azért elárulta, hogy korábban drámatagozatos iskolába járt, majd modellkedett, és szerepelt néhány videoklipben és reklámban. Végül az egyetem miatt Londonba költözött, és regisztrált egy casting ügynökségnél. Egy héttel később pedig már meghallgatása volt, amit sikerrel vett, így került be a Csillagok háborúja nyolcadik epizódjába. Többet azonban nem mondhatott.

 
Fotó: Nemes Zoé
 

A lány idén február és március között már egy másik film forgatásán dolgozott. Egyik kedvenc rendezőjének, Paul Thomas Andersonnak a legújabb filmjében, a Phantom Threadben szerepel. Az 1950-es évek Londonjában játszódó alkotás a város divatvilágáról szól majd. Főszereplője a háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis, aki a közelmúltban jelentette be, hogy felhagy a színészkedéssel – a Phantom Threadben játszott szerepe lesz az utolsó.

Nemes Zoé pedig elmondhatja magáról, hogy együtt játszott a hatvanéves színészlegendával, Day-Lewis karakterének varrónőjét alakította ugyanis. – Ez kihívás volt, mert rajtam kívül tényleg mindenki varrónő volt – mesélte lapunknak a színésznő, akinek egyébként sűrű decembere lesz. Az utolsó Jediket december 14-én mutatják be (idehaza), míg a Phantom Thread nemzetközi premierjét 25-én tartják.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.