Májusban újra támad a Twin Peaks

Balogh Roland

Balogh Roland

2017. január 10., kedd 10:10, frissítve: kedd 10:23

Nem kell tovább izgulni, a Showtime vezére, David Nevins maga jelentette be, május 21-én dupla epizóddal startol David Lynch őrült agymenésének, a Twin Peaksnek a folytatása. Az 1990–91-ben két évadot, harminc epizódot megélt széria összesen tizennyolc új résszel folytatódik a „harmadik” évadban.

Nevins azt is közölte, hogy a premier után a harmadik és a negyedik epizód is azonnal elérhető lesz majd a neten.

Lynch sorozata igazi kultusz lett, nemcsak az elvont, beteg krimik, a természetfelettivel kacérkodó thrillerök fanatikusai között. A sok szálon futó, olykor a részletekbe talán túlságosan elvesző, a Laura Palmer nevű diáklány titokzatos gyilkossága köré épülő széria Magyarországon is nagyot futott. [Én kisiskolásként például a kulcslyukon át követtem, miután a szüleim, jogosan, nem engedték, hogy nézzem – a szerk.]

Azt már lehet tudni, hogy a sorozatba visszatérnek a régi ismerősök, így a mindig snájdig és Diane-nek minden apró pillanatot kazettás diktafonra rögzítő Dale Cooper FBI-ügynököt játszó Kyle Maclachlan, a minden lében kanál Audrey Horne-t alakító Sherilyn Fenn és épp a Laura Palmert és unokatestvérét, Madeleine Fergusont megszemélyesítő Sheryl Lee.

Emellett sok új színész is érkezik a folytatásba, így Naomi Watts, Tom Sizemore, Laura Dern, Amanda Seyfried, Jennifer Jason Leigh, Robert Knepper, Balthazar Getty és Jim Belushi. Azt is lehet tudni, hogy már az első két évadban is epizodistaként a „süket” FBI-ügynök Gordon Cole-t alakító Lynch is újra feltűnik majd.

S míg izgulunk, érdemes újra feleleveníteni a Twin Peaks filmzenéjét. Angelo Badalamenti munkája ugyanis egyszerűen zseniális.

Aki pedig szeretne még többet, itt a színészek beszélnek egy picit arról, szerintük milyen lesz majd a folytatás.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.