Megerősítette visszavonulását Quentin Tarantino

2016. november 4., péntek 12:55, frissítve: péntek 15:07

Megerősítette idén júliusi bejelentését Quentin Tarantino: tíz film, és vége, visszavonul. Az 53 éves filmrendező elhatározásáról ezúttal egy San Diegó-i eseményen beszélt.

Tarantino eddig nyolc mozinál jár, legutóbbi alkotása, az Aljas nyolcas (The Hateful Eight) western tavaly debütált. Karrierjét 1992-ben, a Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs) című filmmel indította, azóta szinte minden alkotása kasszasiker lett, több komoly közéleti vitákat is gerjesztett.

A The Hollywood Reporter hírportál beszámolója szerint az Adobe Max konferenciáján Tarantinót arról is megkérdezték, ha már mindez így van, mi számítana számára sikeres karriernek. „Nos, úgy vélem, akkor lenne sikeres a pályfutásom, ha a valaha élt legjobb filmesek között tartanának számon. És egy picit továbbgörgetve ezt, nemcsak filmesként, de nagyszerű művészként gondolnának rám” – fejtette ki a rendező.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.