Michael Fassbender száll szembe Hitlerrel

L. D.

2018. február 14., szerda 20:28, frissítve: szerda 21:11

Egész estés verzió készül a nagy sikerű 2015-ös rövidfilmből, a Kung Furyből – derült ki a Hollywood Reporter cikkéből. A folytatás ténye nem meglepő: David Sandberg kungfuparódiája rendkívül népszerűnek bizonyult három éve, az IMDb-n pedig jelenleg is 8,1 csillagot tudhat magáénak.

A retróőrületre rájátszó, időutazós vígjáték eleve közösségi finanszírozásból készült, a Kickstarteren több mint 600 ezer dollárt sikerült összekalapozni az ötletre. A támogatók pedig elégedettek is lehettek, hiszen a náci vezér legyőzése érdekében a múltba visszatérő szuperzsaru sztorija egyszerre bizonyult pörgősnek és rendkívül szórakoztatónak. A szakmai sikert mutatja az is, hogy  a Kung Fury a cannes-i filmfesztiválon mutatkozhatott be és arathatott sikert a kritikusok körében. Azóta a film közel negyvenmilliós megtekintést tudhat magáénak. (A YouTube-on jelenleg is megnézhető, ott 29 milliós szám szerepel.)

A Kung Fury: The Movie című alkotást idén mutathatják be, David Hasselhoff pedig ugyanúgy szerepelni fog benne, mint a 2015-ös rövidfilmben. (Aminek főcímdalát, a True Survivort is ő énekelte el.) David Sandberg készülő mozijában már Michael Fassbender alakítja majd a főszereplő rendőri vezetőt, akinek vissza kell térnie az időben, hogy sikerüljön legyőzni a „Kung Führert”, azaz Adolf Hitlert.

A nagyjátékfilm szintén az 1985-ös Miamiban játszódik, a forgatókönyvet pedig ezúttal is Sandberg írja. A produceri székben David Katzenberg, Seth Grahame-Smith és Aaron Schmidt foglal helyet, akik nemrég a Stephen King-adaptáció Az című horrorral robbantottak kasszát.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.