Nem tudni, mikortól lehet jegyet venni Az utolsó Jedikre

Földi Bence

Földi Bence

2017. október 5., csütörtök 14:14, frissítve: csütörtök 14:35

2015. október 19-én kezdték el árulni elővételben a jegyeket a Csillagok háborúja hetedik epizódjára, Az ébredő Erőre. Akkor a Cinema City és a budapesti Corvin Mozi online jegyértékesítő rendszere is összeomlott a terhelés hatására. A tavalyi, első önálló Star Wars-film, a Zsivány Egyes esetében jóval később, csak november végén indult el az értékesítés, de a Cinema City rendszere akkor is lehalt.

Mivel közeledik a nyolcadik rész, Az utolsó Jedik december 14-i hazai premierje – amelyen magyar színésznőt is láthatunk majd a vásznon –, szerettük volna megtudni, a rajongók mikortól válthatnak majd jegyet a Rian Johnson által rendezett filmre.

„Sajnos nincs erről infónk, illetve ha lenne, akkor sem mondhatnánk meg :(”

– válaszolta a forgalmazó Forum Hungary lapunk azon kérdésére, mikor indul a jegyértékesítés, illetve mikor érkezik Az utolsó Jedik hosszú előzetese (a pletykák szerint október 9-én, hétfőn, magyar idő szerint feltehetően az már kedd lesz).

A Cinema City Magyarország sem volt sokkal közlékenyebb. Mint írták, tudomást fogunk szerezni róla, amint publikus lesz az információ. Az előzetessel kapcsolatos kérdésünkre pedig úgy reagált a cég marketing- és PR-igazgatója, hogy forduljunk a forgalmazóhoz. Aki persze nem mondott semmit.

Tehát egyelőre nem tudni, mikortól indul a jegyértékesítés. Ám ha úgy számolunk, hogy a korábbi két filmhez hasonló lesz az érdeklődés, és a Cinema City nem fejlesztett az online jegyeladást kiszolgáló gépparkon, akkor feltételezhetjük, hogy a jegyvásárlás ezúttal is okoz majd kellemetlen perceket a Star Wars-rajongóknak.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.