Rekordbevételt hozhat a Star Wars

MTI

2016. január 4., hétfő 05:05, frissítve: hétfő 07:17

Folytatva a diadalútját minden idők legjobb harmadik hétvégi bevételét hozta a Star Wars hetedik epizódja 88,3 millió dollárral az észak-amerikai mozikban a szilveszter-újévi hétvégén.

Az ébredő Erő című űr sci-fi 19 nap alatt 740,3 millió dolláros bevételt produkált a hazai piacon, és várhatóan már a jövő hét elején átveszi a vezetést az eddigi rekordertől, az Avatartól, amely teljes hazai forgalmazása alatt 760,5 millió dollárt bevételt termelt.

A csillagháborús széria hetedik része jelenleg a filmtörténet hatodik legtöbb bevételt hozó alkotása, de várhatóan már az elkövetkező napokban előretör a negyedik helyre, megelőzve a Halálos iramban 7-et és a Bosszúállókat.

A jövő heti kínai fogadtatástól függ, hogy a Star Wars 7 megelőzi-e a bevételek tekintetében a világelső Avatart, amelyre globálisan 2,8 milliárd dollár értékben váltottak jegyet.

A hétvége második legjobb teljesítményét az amerikai és kanadai mozikban a második hetében lévő Mark Wahlberg és Will Ferrell legújabb komédiája, a Megjött Apuci nyújtotta 29 millió dollárral. Harmadik helyen Quentin Tarantino véres westernje, Az aljas nyolcas futott be 16,2 millió dolláros bevétellel.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.