Több mint egymilliárd dollárt hozott a Zsivány Egyes

2017. május 10., szerda 13:05, frissítve: szerda 14:42

Minden idők második legnagyobb bevételű Star Wars-filmje lett a tavaly télen bemutatott alkotás. Idehaza több mint egymilliárd forintnyi jegybevételt generált a Zsivány Egyes.

1 055 969 346 dollár (mintegy 302 milliárd forint) – egészen pontosan ennyi pénzt hozott a Disney konyhájára a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet a BoxOfficeMojo közlése szerint. A pénzösszeg nagysága a közelmúltban felbukkant a magyar közbeszédben: Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az általa bevezetni tervezett gazdagadóval ennyi pénzt csoportosítana át a gazdagoktól a szegényeknek.

A Zsivány Egyes – kritikánk itt – volt az első önálló Star Wars-film, amely elvileg nem illeszkedett az eddigi filmekhez, de valójában a harmadik és a negyedik rész között, közvetlenül utóbbi előtt játszódott. A több hollywoodi sztárt (Felicity Jones, Forest Whitaker, Ben Mendelsohn) is felvonultató film – amelynek rendezője Gareth Edwards volt – arról szól, hogyan szerezték meg a lázadók a Halálcsillag tervrajzait. Ez volt az első olyan Star Wars-film, amelynek nem John Williams írta a zenéjét, helyette Michael Giacchino ugrott be, akinek nagyon kevés ideje volt a zeneszerzésre.

A rajongók és a széles közönség is szerette a mozikból most kivezetett filmet, ezt bizonyítja a fenti jegybevétel. Az elmúlt 365 nap legnagyobb összeget hozó filmjéről van szó, amely a Star Wars univerzumának második legjövedelmezőbb alkotása volt a 2015-ös Az ébredő Erő után (amely több mint kétmilliárd dolláros jegybevételt hozott). A Zsivány Egyes volt az első olyan Star Wars-film A Jedi visszatér óta, amely az Egyesült Államokban nagyobb bevételt generált, mint külföldön, igaz, mindössze kilencmillió dollár volt a különbség.

A magyar mozikban is jól ment a film, hiszen egészen pontosan 1 029 694 247 forintos bevételt regisztrált a forgalmazó Forum Hungary. A film a legutóbbi hétvégén még mindig vonzott harminc embert, pedig már rég megjelent blu rayen és DVD-n. A Zsivány Egyest idehaza összesen hétszázezren tekintették meg, ez kétszer annyi ember, mint ahányan eddig a Kincsemet megnézték.

Szuperplán hírlevél

Hírlevél fimkritikákkal és filmes cikkekkel a mozi szerelmeseinek.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Továbbra sem maradunk Csillagok háborúja filmek nélkül: Rian Johnson rendezésében december 14-én kerül a hazai mozikba Az utolsó Jedik, amelyben megnézhetjük majd, hogyan alakul Rey és Luke Skywalker kapcsolata, mi lesz Finn-nel és Kylo Rennel.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.