Új Star Wars-trilógia készül

MN

2017. november 10., péntek 05:58, frissítve: péntek 10:46

Újabb Star Wars-trilógia készül, amely nem fog közvetlenül kapcsolódni a jelenleg futó szériához.

Az új trilógia felelőse a karácsony előtt mozikba kerülő epizód, a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, a 43 éves Rian Johnson lesz, aki maga írja és rendezi a következő trilógia első részét – jelentette be csütörtökön a Csillagok Háborúja-sorozat jogait birtokló Disney stúdió.

Johnson a stúdió közleménye szerint a Star Wars világának „egy soha nem érintett szegletének szereplőit mutatja majd be”. Az új trilógia bemutatójának időpontját egyelőre nem jelentették be.

A rendező új feladattal való megbízása azt jelezheti, hogy elégedettek Johnson munkájával (azaz jó filmnek tartják Az utolsó Jediket), akivel együtt tudtak dolgozni a Disney vezetői. Ez nem minden rendezővel volt így, korábban a Zsivány Egyes direktorával akadtak gondok, a Solo című antológiafilm rendezőpárosát pedig forgatás közben rúgták ki – mindezekről bővebben itt írtunk:

Variety beszámolója szerint a Lucasfilmet vezető Kathleen Kennedy közölte: mindenki imádott Rian Johnsonnal dolgozni, és a rendező az üres lappal induló új trilógiával is csodálatos dolgokat fog véghez vinni. 

Szuperplán hírlevél

Hírlevél fimkritikákkal és filmes cikkekkel a mozi szerelmeseinek.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója a cég negyedéves eredményeiről tartott tájékoztatón azt is elmondta, hogy élőszereplős filmsorozat is készül a Csillagok Háborúja-univerzum alapján, amely a stúdió 2019-ben induló internetes műsorszolgáltatásának kínálatában lesz elérhető. A szolgáltatásról Iger azt is elárulta, hogy a havi előfizetés „jelentősen kevesebb” lesz, mint a legnagyobb konkurens, a Netflix 10 dolláros havidíja – írja az MTI.

A bejelentések alapján még be nem mutatott Star Wars-művek sora:

  1. Az utolsó Jedik (2017. december 14.)
  2. Solo antológiafilm (2018. május 25.)
  3. Animációs sorozat (2018/2019?)
  4. Élőszereplős sorozat (2019?)
  5. A legújabb trilógia 9. epizódja (2019. december 20.)
  6. Obi-Wan Kenobi antológiafilm (2020?)
  7. Rian Johnson-féle trilógia 1.
  8. Rian Johnson-féle trilógia 2.
  9. Rian Johnson-féle trilógia 3.

Az utolsó Jedik hivatalos magyar premierdátuma egyébként 2017. december 14-e, de lehet jegyet venni 13-án kezdődő előadásra is. Magyar lány is szerepel a filmben. Jövőre jön a Han Solo-film is, erről itt írtunk bővebben.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.