A Barca a földbe döngölte a Valenciát

MTI

2016. február 4., csütörtök 09:33, frissítve: csütörtök 10:06

A címvédő Barcelona rendkívül könnyedén, 7-0-ra kiütötte a Valencia együttesét a spanyol labdarúgó-Király-kupa elődöntőjének szerdai első felvonásán.

Luis Enrique vezetőedző csapata Luis Suárez két találatával kevesebb mint negyed óra alatt kétgólos előnyre tett szert. Nem sokkal később Lionel Messi növelte a katalánok előnyét, az ötszörös aranylabdás támadó pályafutása 499. gólját jegyezte, a szünet előtt nem sokkal pedig megszerezhette volna a jubileumit is, de előbb hatalmas ziccerben a kapufát találta el, majd az általa kiharcolt büntetőt – amely miatt a vendégek védőjét, Shkodran Mustafit kiállította a játékvezető – átengedte Neymarnak. A brazil egy lépésből a kapufát találta el.

A Camp Nou közönségének nem kellett sokat várnia Messi pályafutásának 500. góljára, a Bolha a Suáreztől kapott labdát gurította higgadtan a kapuba. Messi a Barcelonában 435, az argentin felnőttválogatottban 49, az U20-asban 14, az U23-asban pedig 2 gólt szerzett eddigi karrierje alatt.

A 74. percben Messinek, a 83. percben pedig Suáreznek is összejött a mesterhármas, utóbbi a 88. percben beállította a végeredményt.

A bombaformában futballozó uruguayi támadó szezonbeli 33 tétmérkőzésén 35 találatnál jár. A Barcelona – amely ezen a találkozón átlépte a 100 lőtt gólt az idényben – immár 27 mérkőzés óta veretlen, egyetlen összecsapásra van attól, hogy beállítsa a Josep Guardiola által irányított együttesnek a 2010–11-es idényben felállított klubcsúcsát. A rekorddöntéshez vasárnap a Levante, majd jövő szerdán a Valencia otthonában kell megőriznie a veretlenségét.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.