A Barcelona parázs meccsen verte az Atléticót

MTI

2016. január 30., szombat 19:31, frissítve: szombat 19:42

A címvédő és listavezető FC Barcelona hazai pályán 2–1-re legyőzte a második Atlético Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati rangadóján.

Némi meglepetésre a találkozó elején a vendégek játszottak jobban, és Koke góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést. A Barcelona a félidő közepén kezdett magára találni, majd fokozatosan átvette az irányítást. A 31. percben egy gyönyörű akció végén Lionel Messi egyenlített, nyolc perccel később pedig Luis Suárez egyéni villanásával már a katalánoknál volt az előny. A madridiak helyzetét tovább rontotta, hogy a Messit durván letalpaló Filipe Luíst kiállította a játékvezető.

A 65. percben kilenc emberre fogyatkozott az Atlético: a sárga lapos Diego Godín rossz ütemben lépett oda honfitársának, az uruguayi Suáreznek, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Luis Enrique vezetőedző csapata sorozatban nyolcadik találkozóját nyerte meg, vereséget pedig október eleje és 26 mérkőzés óta nem szenvedett a katalán gárda.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.