A Ferencváros védője a legnagyobb meglepetés Leekens 37 fős első keretében

MN

2018. március 8., csütörtök 15:01, frissítve: csütörtök 15:54

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya kihirdette első, 37 fős keretét, amelyben Otigba Kenneth és további visszatérők is szerepelnek.

A magyar szövetség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a „meglehetősen nagy létszámú keret összeállításának főként a posztokon történő rivalizálás kialakítása az oka, azonban technikai indokai is vannak”, írja az MTI.

Leekens elárulta: azért is döntött a bő keret mellett, mert a kikérőket tizenöt nappal az első mérkőzés előtt ki kell küldeni a külföldi kluboknak, ellenkező esetben az egyesületek kezébe kerül a döntés, hogy elengedik-e játékosukat. „Ilyen bő keret kihirdetése viszont lehetőséget ad arra, hogy esetleges későbbi sérülések esetén is tudjunk behívni olyan játékosokat, akik a szűk keretbe nem kerültek be, a bő keretben viszont benne vannak” – nyilatkozta a szövetség honlapján a kapitány. Kiemelte: fontos, hogy az új esztendő „egyben új kezdetet is jelent minden játékos számára”.

„A bő keretben szereplőket folyamatosan figyeljük a szakmai stáb tagjaival, és úgy állítottuk össze a névsort, hogy minden poszton biztosítva legyen a lehető legnagyobb rivalizálás” – mondta a szövetségi kapitány. Szerinte a névsor legnagyobb meglepetése minden bizonnyal Otigba lesz.

A Ferencváros huszonöt éves védője korábban csak a korosztályos válogatottakban játszott, legutóbb 2014-ben az U21-es csapatban. Otigba édesapja nigériai, és a játékos is az afrikai országban született. Az elmúlt években a nigériai szövetség is figyelemmel követte a teljesítményét, ám az afrikai ország válogatottjában végül nem játszott Otigba. Korábban többször utalt arra, hogy nem akar a magyar válogatott mezében pályára lépni.

„Felvettem vele a kapcsolatot, és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot” – folytatta Leekens. Hozzátette: miután a védő igennel válaszolt, őt is meghívta a keretbe, mert úgy véli, hogy hasznára lehet a csapatnak.

A kapitány március 16-án szűkíti le a névsort, majd a behívott játékosok két nappal később találkoznak Telkiben. A közös felkészülést követően a csapat március 23-án Kazahsztán, négy nappal később Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Yanbian), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijiv), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Lang Ádám (Nancy), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paks), Vinícius Paulo (Videoton)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (Kajrat), Hidi Patrik (Real Oviedo), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (Asztana), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest), Pátkai Máté (Videoton), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Varga József (Videoton), Vécsei Bálint (Lugano)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Alwahda), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Németh Krisztián (New England Revolution), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Stieber Zoltán (DC United), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.