„A jó dolgok is véget érnek egyszer” – Ibrahimovic távozik

MN

2018. március 23., péntek 09:21, frissítve: péntek 11:00

„A jó dolgok is véget érnek egyszer, itt az ideje, hogy két fantasztikus szezon után elhagyjam a Manchester Unitedet. Köszönöm a klubnak, a szurkolóknak, a csapatnak, az edzőnek, a stábnak és mindenkinek, aki részese volt a történetem ezen szakaszának.” Ezzel a szöveggel jelent meg poszt csütörtök késő este Zlatan Ibrahimovic Instagram-oldalán.

Nem sokkal korábban az MUközleményben jelezte: azonnali hatállyal szerződést bontottak a svéd csatárral, akinek szép jövőt kívántak.

Amerikai sajtóértesülések szerint Zlatan Ibrahimovic az észak-amerikai profiligában (MLS) érdekelt Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatával kötött kétéves szerződést, ám ezt még hivatalosan senki nem erősítette meg.

Az eddig is biztos volt, hogy a 36 esztendős svéd csatár a következő szezont már nem a Manchester United alkalmazásában tölti, miután José Mourinho vezetőedző még március elején úgy nyilatkozott, a játékos az idény végén távozni fog.

Ibrahimovic 2016-ban szerződött a Vörös Ördögökhöz, és bár tavaly nyáron lejárt a kontraktusa, és úgy tűnt, el is hagyja az együttest, végül újabb egy évre aláírt. Tavaly áprilistól november elejéig térdsérülés miatt nem játszhatott, majd az év végén újra megsérült, azóta nem lépett pályára Premier League-meccsen.

A játékos úgy nyilatkozott, hogy bár 2016-ban lemondta a válogatottságot, ha felépül, akár a vb-n is játszhat.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.