A szétesés szélén az Arsenal, egy játékos sírt az öltözőben

2018. március 4., vasárnap 17:19, frissítve: vasárnap 17:48

Az Arsenal legutóbbi öt bajnokijából a negyediket veszítette el, olyan „óriásoktól” is sikerült kikapnia, mint a Swansea és a Brighton. Utóbbitól vasárnap délután. Eközben az Európa-ligában csupán kínkeservesen sikerült a továbbjutás a gigásznak szintén nem nevezhető, svéd Östersund csapatától, de azt is úgy sikerült véghezvinni, hogy a győztes odavágó után a vendégek nyertek az Emiratesben. Sorozatban negyedik meccsén kap ki a londoni csapat, ez 16 éves mélypont.

A Manchester City elleni bajnoki 0-3 után a Guardian belső infói szerint válságértekezletet tartottak a játékosok. A cikk szerzője úgy tudja, egyikük el is sírta magát arról beszélve, hogy a gyerekei folyamatosan azt kérdezgetik tőle: miért ilyen gyenge mostanában az Arsenal? Találgatások szerint a hátvéd Laurent Koscielnyről van szó.

A lap tudni véli, hogy a futballisták egymás között arról is panaszkodtak, hogy az edzői stábtól nem kapnak elegendő segítséget, így saját maguknak kell kitalálniuk, hogyan jussanak ki a gödörből.

 
A londoni drukkerek egy része már az idén megköszönné Arséne Wenger edzői munkásságát
Fotó: Glyn Kirk / AFP
 

Nos, a Brighton ellen látottak alapján egyelőre ez nem sikerült, a tabella tizedikjétől is kikaptak, és lassan már az Európa-liga-indulást érő helyezésük is veszélyben van. Az idén nem jutottak be a Bajnokok Ligájába, s ha egyik nemzetközi kupában sem tudnak indulni, biztos, hogy nemcsak az Arsenal-legenda Arséne Wengertől búcsúzik el a klubvezetés, hanem az öltözőben is nagytakarítást fog tartani.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.