Az Alba–Messi-tengely fél óra alatt ízekre szedte a Celta Vigót

2018. január 12., péntek 07:44, frissítve: péntek 08:11

Miközben a magyar sportrajongók a Nemzeti Színházban zajló Az év sportolója gálán, Shane Tusup magyar nyelvű bocsánatkérésén pörögtek csütörtök este, a Barcelona móresre tanította a tömött Nou Campban a Celta Vigót. A Király Kupa-nyolcaddöntőjének odavágóján 1-1-re végeztek a csapatok, de nem csak ez szolgált intő jelként a katalánoknak. A vigóiak december elején a bajnokságban elcsíptek egy döntetlent (2-2) Barcelonában, sőt január hetedikén a Real Madrid ellen is 2-2-t játszottak odahaza.

Ennek szellemében lehengerlő támadójátékkal nyitott a listavezető. Az első gólt Lionel Messi szerezte Jordi Alba beadásából. Negyedóra után jött az ismétlés, az utolsó négy labdaérintés kettejüké volt, az argentin zseni kényszerítőzött egyet a spanyollal, majd a kapuba vágta a másodikat, negyedóra után 2-0. A Liverpooltól frissen igazolt, egyelőre sérült Philippe Coutinho véresre tapsolta a tenyerét a lelátón.

A harmadik találatnál jó negyven méterről ugratta ki az újfent előremerészkedő Albát Messi, egy percre rá Suárez csapott le egy rossz ütemű hazaadásra, fél óra alatt lezárta a mérkőzést a vendéglátó (4-0). A csereként beálló Ousmane Dembélé is szórakoztatta kicsit a közönséget, majd adott egy gólpasszt szögletből az üresen hagyott Rakiticnek. A vége 5-0, sima, szemkápráztató győzelem. A bajnokságot kilenc ponttal vezető Barca a kupát sem akarja másnál hagyni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.