Az Alba–Messi-tengely fél óra alatt ízekre szedte a Celta Vigót

GB

2018. január 12., péntek 07:44, frissítve: péntek 08:11

Miközben a magyar sportrajongók a Nemzeti Színházban zajló Az év sportolója gálán, Shane Tusup magyar nyelvű bocsánatkérésén pörögtek csütörtök este, a Barcelona móresre tanította a tömött Nou Campban a Celta Vigót. A Király Kupa-nyolcaddöntőjének odavágóján 1-1-re végeztek a csapatok, de nem csak ez szolgált intő jelként a katalánoknak. A vigóiak december elején a bajnokságban elcsíptek egy döntetlent (2-2) Barcelonában, sőt január hetedikén a Real Madrid ellen is 2-2-t játszottak odahaza.

Ennek szellemében lehengerlő támadójátékkal nyitott a listavezető. Az első gólt Lionel Messi szerezte Jordi Alba beadásából. Negyedóra után jött az ismétlés, az utolsó négy labdaérintés kettejüké volt, az argentin zseni kényszerítőzött egyet a spanyollal, majd a kapuba vágta a másodikat, negyedóra után 2-0. A Liverpooltól frissen igazolt, egyelőre sérült Philippe Coutinho véresre tapsolta a tenyerét a lelátón.

A harmadik találatnál jó negyven méterről ugratta ki az újfent előremerészkedő Albát Messi, egy percre rá Suárez csapott le egy rossz ütemű hazaadásra, fél óra alatt lezárta a mérkőzést a vendéglátó (4-0). A csereként beálló Ousmane Dembélé is szórakoztatta kicsit a közönséget, majd adott egy gólpasszt szögletből az üresen hagyott Rakiticnek. A vége 5-0, sima, szemkápráztató győzelem. A bajnokságot kilenc ponttal vezető Barca a kupát sem akarja másnál hagyni.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.