Az Izland elleni meccsre a legkönnyebb bejutni

MTI

2016. január 5., kedd 18:58

A magyar labdarúgó-válogatott három csoportmérkőzése közül a június 18-ai, Izland elleni találkozóra lehet a legjobb eséllyel jegyhez jutni a franciaországi Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint Bernd Storck együttesének másik két, június 14-ei, Ausztria elleni, valamint június 22-ei, Portugália elleni összecsapásának belépői iránt nagy kereslet mutatkozik.

Minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek húsz százalékát. Ez hazánk esetében például azt eredményezi, hogy az Ausztria elleni találkozóra 8400 belépőt kap a szövetség – a bordeaux-i stadion befogadóképessége 42 000 fő –, az Izland elleni összecsapásra, amely a 67 000-es marseille-i Vélodrome Stadionban lesz, 13 400 jegyet, a portugálok elleni csoportzáró találkozóra, melyre Lyon 58 000 férőhelyes arénájában kerül sor, 11 600 belépőt biztosítanak az MLSZ-nek.

Kisorsolják a szerencséseket

„Mindhárom meccsre igaz, hogy a két legolcsóbb, 3-as és 4-es kategóriájú jegyek iránt nagyon nagy a kereslet, a 2-es kategóriában jobbak az igénylők esélyei. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket” – olvasható a szövetség honlapján.

Az MLSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy az igényléskor érdemes bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb árkategóriájú jegyekből is vásárolna az igénylő, aki így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, vagyis növeli saját nyerési esélyeit.

Májusban küldik ki a belépőket

A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az európai szövetség (UEFA) internetes platformján keresztül 1 millió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről levélben már tájékoztatást kaptak.

A mostani szakaszban január 18-a délig az Euro2016.com oldalon – az egyetlen hivatalos jegyértékesítési felületen – lehet jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire. A sorsoláskor nem lesz különbség az első napon és a határidő végén jelentkezők esélyei között a nyerésre. A szerencsés igénylőket február végéig levélben értesítik.

Márciusban indul az UEFA netes jegybörzéje, ahol a belépőhöz jutott emberek cserélhetnek, illetve visszaadhatják jegyüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni. Az UEFA májusban küldi ki a tulajdonosaknak a belépőket.

A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), a döntőre a legdrágább 895 euróba (277 450 forint) kerül.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.