Az MLSZ kiadja a taóigazolásokat, ha fizetnek érte 2,5 milliót

MN

2018. február 14., szerda 14:05, frissítve: szerda 14:12

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a taótámogatási rendszer bevezetése, azaz 2011 óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez, ennek jelentős részét pedig a labdarúgás kapta. Az Átlátszó a jogerős Kúria-ítéletre hivatkozva újabb közérdekű adatigénylést adott be az MLSZ-nek, hogy megkapja a sportegyesületek és a gazdasági társaságok közötti taóigazolásokat 2011 és 2017 között. „A Legfelsőbb Bíróság ítélete (2017.10.25) alapján a taótámogatás a magyar jog szerint közpénznek számít, vagyis közadat” – hívta fel a figyelmet az adatigénylésben a portál.

Az MLSZ ezúttal nem hivatkozott adótitokra. Azonban azt közölték, hogy a 30 ezer támogatási igazolás feldolgozása 90 napot vesz igénybe, ezért fizessenek 2 561 250 forintot anyag- és munkaerőköltségre (másolás, szkennelés, feldolgozás).

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.