Az MLSZ kiadja a taóigazolásokat, ha fizetnek érte 2,5 milliót

MN

2018. február 14., szerda 14:05, frissítve: szerda 14:12

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a taótámogatási rendszer bevezetése, azaz 2011 óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez, ennek jelentős részét pedig a labdarúgás kapta. Az Átlátszó a jogerős Kúria-ítéletre hivatkozva újabb közérdekű adatigénylést adott be az MLSZ-nek, hogy megkapja a sportegyesületek és a gazdasági társaságok közötti taóigazolásokat 2011 és 2017 között. „A Legfelsőbb Bíróság ítélete (2017.10.25) alapján a taótámogatás a magyar jog szerint közpénznek számít, vagyis közadat” – hívta fel a figyelmet az adatigénylésben a portál.

Az MLSZ ezúttal nem hivatkozott adótitokra. Azonban azt közölték, hogy a 30 ezer támogatási igazolás feldolgozása 90 napot vesz igénybe, ezért fizessenek 2 561 250 forintot anyag- és munkaerőköltségre (másolás, szkennelés, feldolgozás).

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.