Bernd Storck: Nem lepett meg, hogy maradhattam a vereség után

MN

2017. augusztus 12., szombat 14:14, frissítve: szombat 19:19

„Tanulnunk kell az andorrai vereségből, hogy még erősebben térjünk vissza, mint amilyenek előtte voltunk” – mondta Bernd Storck a Magyar Időknek adott interjújában.

A futballkapitány elárulta: nem lepte meg, hogy maradhatott a posztján. „A közös célunkon az andorrai vereség sem változtatott, továbbra is a magyar futball fejlesztéséért dolgozunk” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a jövőre kell koncentrálni, mert „nem lenne jó, ha egy rosszul sikerült meccs miatt mindent eldobnánk, amit eddig felépítettünk”.

„Ne kritizáljuk az Andorrában pályára lépett összes fiatal játékost. Ne mondjuk, hogy nem képviselnek minőséget. Én nem kommunikáltam látványosan a sajtóban, hogy milyen sok sérültünk van, mert nem akartam azt az érzetet kelteni a fiatalokban, hogy csak azért kaptak meghívót, mert a többiek sérültek. És most sem kifogásként, pusztán egyszerű tényként említem a sok sérültet. De lássunk tisztán: tíz játékosunk nem volt bevethető állapotban, megállapodtam néhány klubedzővel bizonyos futballisták szerepeltetéséről” – fűzte hozzá.

Bernd Storck az interjúban mindemellett azt mondta:

  • Tudja, hogy vannak dolgok, amiket másképp kell csinálniuk. „Biztos, hogy labdavesztés után sokkal egységesebbnek kell lennünk, és sokkal koncentráltabban kell védekeznünk. Ha nálunk van a labda, akkor bátran kell kialakítanunk a helyzeteket” – vélekedett.
  • Csütörtökön hívta Nikolics Nemanja edzője, és megkérte, hogy ezúttal ne hívja meg Nikolicsot. „Niko menedzsere nem volt fair, amikor a kimaradásáról beszélt, hiszen tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba. Háromszor is beszéltünk erről” – emelte ki.
  • „Dzsudzsák Balázsnak csak az arab klubja, az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit, és Guzmics Richárd sem azért ment Kínába, mert ez volt a gyerekkori álma. Itt senki sem adta volna meg nekik azt a pénzt, amit ott megkereshetnek.”

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.