Bernd Storck: Nem lepett meg, hogy maradhattam a vereség után

MN

2017. augusztus 12., szombat 14:14, frissítve: szombat 19:19

„Tanulnunk kell az andorrai vereségből, hogy még erősebben térjünk vissza, mint amilyenek előtte voltunk” – mondta Bernd Storck a Magyar Időknek adott interjújában.

A futballkapitány elárulta: nem lepte meg, hogy maradhatott a posztján. „A közös célunkon az andorrai vereség sem változtatott, továbbra is a magyar futball fejlesztéséért dolgozunk” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a jövőre kell koncentrálni, mert „nem lenne jó, ha egy rosszul sikerült meccs miatt mindent eldobnánk, amit eddig felépítettünk”.

„Ne kritizáljuk az Andorrában pályára lépett összes fiatal játékost. Ne mondjuk, hogy nem képviselnek minőséget. Én nem kommunikáltam látványosan a sajtóban, hogy milyen sok sérültünk van, mert nem akartam azt az érzetet kelteni a fiatalokban, hogy csak azért kaptak meghívót, mert a többiek sérültek. És most sem kifogásként, pusztán egyszerű tényként említem a sok sérültet. De lássunk tisztán: tíz játékosunk nem volt bevethető állapotban, megállapodtam néhány klubedzővel bizonyos futballisták szerepeltetéséről” – fűzte hozzá.

Bernd Storck az interjúban mindemellett azt mondta:

  • Tudja, hogy vannak dolgok, amiket másképp kell csinálniuk. „Biztos, hogy labdavesztés után sokkal egységesebbnek kell lennünk, és sokkal koncentráltabban kell védekeznünk. Ha nálunk van a labda, akkor bátran kell kialakítanunk a helyzeteket” – vélekedett.
  • Csütörtökön hívta Nikolics Nemanja edzője, és megkérte, hogy ezúttal ne hívja meg Nikolicsot. „Niko menedzsere nem volt fair, amikor a kimaradásáról beszélt, hiszen tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba. Háromszor is beszéltünk erről” – emelte ki.
  • „Dzsudzsák Balázsnak csak az arab klubja, az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit, és Guzmics Richárd sem azért ment Kínába, mert ez volt a gyerekkori álma. Itt senki sem adta volna meg nekik azt a pénzt, amit ott megkereshetnek.”

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.