Boszorkányok tehetnek a Benevento rossz szerepléséről

MN

2017. november 9., csütörtök 20:09, frissítve: csütörtök 21:14

Az utolsó helyen álló Benevento elnöke szerint boszorkányok tehetnek arról, hogy az olasz labdarúgó-bajnokságban az újonc csapat ilyen rosszul teljesít. „A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.

A települést ugyanis a boszorkányok városaként is emlegetik. Az ősi legenda úgy szól, hogy az emberek seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén védekezésképpen. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg –, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt. A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: „rossz események helyszíne”. Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.

Az MTI szerint a Benevento a Serie A mezőnyében egyedül áll pont nélkül, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, mivel 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United. A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak. „A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem” – utalt a legutóbbi meccsükre, melyet egygólos vezetés után 2-1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. „Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel”.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.