Bundázók helikopterrel, futballdöntéshozók ernyővel

R.B.

2017. október 2., hétfő 18:03, frissítve: kedd 11:53

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mezey György a 3szek.ro-nak olyan interjút adott, amely hemzseg az ütős mondatoktól.

Az 1986-os vb kudarca kapcsán (az éremesélyesnek kikiáltott csapat 6-0 arányú vereséget szenvedett a Szovjetuniótól Irapuatóban, majd kiesett) például így fogalmazott: „Nincsenek titkaim, elrontottam dolgokat, a játékosaim sem úgy álltak hozzá, ahogy kellett volna. Azon a világbajnokságon egy széteső, lefelé ívelő válogatott szerepelt. A Honvéd játékosai az

utolsó bajnoki meccsüket a vb előtt Debrecenben játszották, bundáztak, helikopterrel menekültek.”

Hozzátette: Sebes Gusztáv után a második legeredményesebb magyar szövetségi kapitány, de folyton erről a kudarcról kell számot adnia.

A mostani magyar futballt is kemény szavakkal illette: „Olyan pénzek forognak, ami gazdaságilag nem termelhető ki, ennek bukás lesz a vége. Hogy miként, én nem tudom, erről könyveket, tanulmányokat kellene írni, de senkit nem érdekel.

Eredmény legyen, győzzön a csapat, mutogathassák magukat a tetoválásaikkal.”

Egyértelmű kritikával illette a mai vezetést és utódját, Bernd Storckot is: „Ha megnézzük, a magyar edzők a mai napig sikeresebbek, mint a külföldiek. De ezzel a döntéshozók egy ernyőt húznak maguk fölé, idehoztam egy külföldit, és mosom kezeimet. Egy magyart a helyében hatszor fenékbe billentettek volna, de egy németre rá lehet mondani, hogy jól van, mégiscsak német, tehát ne piszkáljuk. Az egyik legjobb példa erre a Videoton FC, amelynek utánam jóformán csak külföldi edzői voltak, eredményt egyik sem ért el.”

Mezey György állítja: Hosszú Katinkáék sikerein felbuzdulva úszni ma sokkal többen mennek, mint a futballpályára. „Puskásék idejében volt kétszázezer utánpótláskorú futballista, de akkor még a tizenkét éven aluliakat nem regisztrálták, tehát ennél jóval több volt, most meg van negyvenezer igazolt labdarúgó, akik rendszeresen játszanak.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.