Dánia is a vb-n, az argentinok kaptak egy négyest

GB

2017. november 15., szerda 08:47, frissítve: szerda 09:25

Shane Duffy góljával vezetett, és továbbjutásra állt Írország Dánia legjobbjai ellen vb-pótselejtezőn kedd este. A játékos fejjel vette be a rosszul kijövő Kasper Schmeichel kapuját az első félidő legelején. Ezután a tottenhames Christian Eriksen pillanatai jöttek. Előbb Cyrus Christie öngóljával egyenlítettek a skandinávok, majd jött az említett támadó, és előbb jobbal, majd ballal bombázott a hazaiak kapujába a tizenhatoson kívülről. Végül mesterhármasnál állt meg. A dánok 5-1-es összesítéssel jutottak ki a vb-re, ugyanis még Nicklas Bendtner is betalált a végén.

A német–francia barátságos meccsen majdnem megcsúsztak a hazaiak. Sokáig úgy tűnt, Alexandre Lacazette duplájával győznek a vendégek, de Timo Werner után a 93. percben Lars Stindl is betalált, így a német válogatott 2017-ben veretlen maradt, tizenegyszer nyert négy döntetlen mellett.

A többi barátságos összecsapás közül érdekesség, hogy a Ausztria 2-1-re megverte a vb-szereplő Uruguayt, Portugália pedig csak a magyar felmenőkkel bíró Ethan Horvath kapus hatalmas lepkéjének köszönhetően végzett döntetlenre az Egyesült Államok ellen.

 

A Wembley-ben rendezett angol–brazil találkozó 0-0 lett, Argentína pedig úgy kapott ki Krasznodarban 4-2-re Nigériától, hogy már 2-0-ra is vezetett Éver Banega és Sergio Agüero góljaival. Messi ugyan ott volt a meccsen, nem játszott. 

 

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.