Dárdai Pál: Rajtunk múlt, hogy Dzsudzsák nem lett Hertha-játékos

MN

2018. január 22., hétfő 11:11, frissítve: hétfő 16:29

A labdarúgó-válogatott korábbi trénere a mai magyar mezőnyben nem lát olyan futballistát, akit érdemes lenne Berlinbe szerződtetnie, de folyamatosan figyeli a tehetségeket.

„Remek este volt, és ha Nikolics Nemanja ziccere is bemegy, akkor még szebb lehetett volna” – idézte fel a 2014-ben Romániában elért 1-1-es döntetlent Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki a Hertha Berlin edzőközpontjában beszélt a Lánchíd Rádiónak. (A bukaresti mérkőzésen Dzsudzsák Balázs látványos szabadrúgásgóllal egyenlített a hajrában.)

„Dzsudzsáknak csakis kalaplengetéssel tartozom. Remekül dolgozott a kapitányságom alatt, és kiváló csapatkapitány volt – tette hozzá Dárdai Pál, aki a Hertha BSC vezetőedzőjeként is szívesen dolgozott volna együtt a magyar szélsővel. – Csak a saját anyagi lehetőségeinken múlott, hogy 2015-ben nem tudtam idehozni. Balázs végtelenül korrekt volt, alá is ment a feltételeknek, mégse sikerült előteremteni a szerződtetéséhez szükséges összeget. Most kezdünk anyagilag úgy rendbe jönni, hogy hozzá hasonló kaliberű futballistákat legyen esélyünk szerződtetni.”

A 61-szeres válogatott labdarúgó, aki játékosként több mint 300 meccset húzott le Berlinben, jelenleg nem lát olyan magyar futballistát, akivel erősíteni tudna a Bundesliga-csapatnál. „Ez nem sértés vagy bántás: a Bundesliga és az NB I egészen más szint. Itt minden évben legalább 20 olyan utánpótláskorú játékos öregszik ki, aki jól képzet, ismeri a modern futballt, mégsem kap profi szerződést. Nagyon nagy a massza. Ha én magyar edzőként magyar játékost hozok ide, annak tényleg kimagaslót kell nyújtania. Állandó kapcsolatban vagyok Szélesi Zoltánnal, ha van egy nagy tehetség, arról azonnal tudok, de jelenleg nem látunk ilyet.”

A Hertha BSC vezetőedzője hozzátette, szerinte a magyar játékosok számára az a legjobb út a Bundesligában, ha már 15-16 évesen kikerülnek és a német utánpótlás-rendszeren belül bizonyítják rátermettségüket.

A Dárdai Pállal készült teljes interjút kedden 12 óra 30 perctől a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában hallhatják.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.