Dárdai Pál: Rajtunk múlt, hogy Dzsudzsák nem lett Hertha-játékos

MN

2018. január 22., hétfő 11:11, frissítve: hétfő 16:29

A labdarúgó-válogatott korábbi trénere a mai magyar mezőnyben nem lát olyan futballistát, akit érdemes lenne Berlinbe szerződtetnie, de folyamatosan figyeli a tehetségeket.

„Remek este volt, és ha Nikolics Nemanja ziccere is bemegy, akkor még szebb lehetett volna” – idézte fel a 2014-ben Romániában elért 1-1-es döntetlent Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki a Hertha Berlin edzőközpontjában beszélt a Lánchíd Rádiónak. (A bukaresti mérkőzésen Dzsudzsák Balázs látványos szabadrúgásgóllal egyenlített a hajrában.)

„Dzsudzsáknak csakis kalaplengetéssel tartozom. Remekül dolgozott a kapitányságom alatt, és kiváló csapatkapitány volt – tette hozzá Dárdai Pál, aki a Hertha BSC vezetőedzőjeként is szívesen dolgozott volna együtt a magyar szélsővel. – Csak a saját anyagi lehetőségeinken múlott, hogy 2015-ben nem tudtam idehozni. Balázs végtelenül korrekt volt, alá is ment a feltételeknek, mégse sikerült előteremteni a szerződtetéséhez szükséges összeget. Most kezdünk anyagilag úgy rendbe jönni, hogy hozzá hasonló kaliberű futballistákat legyen esélyünk szerződtetni.”

A 61-szeres válogatott labdarúgó, aki játékosként több mint 300 meccset húzott le Berlinben, jelenleg nem lát olyan magyar futballistát, akivel erősíteni tudna a Bundesliga-csapatnál. „Ez nem sértés vagy bántás: a Bundesliga és az NB I egészen más szint. Itt minden évben legalább 20 olyan utánpótláskorú játékos öregszik ki, aki jól képzet, ismeri a modern futballt, mégsem kap profi szerződést. Nagyon nagy a massza. Ha én magyar edzőként magyar játékost hozok ide, annak tényleg kimagaslót kell nyújtania. Állandó kapcsolatban vagyok Szélesi Zoltánnal, ha van egy nagy tehetség, arról azonnal tudok, de jelenleg nem látunk ilyet.”

A Hertha BSC vezetőedzője hozzátette, szerinte a magyar játékosok számára az a legjobb út a Bundesligában, ha már 15-16 évesen kikerülnek és a német utánpótlás-rendszeren belül bizonyítják rátermettségüket.

A Dárdai Pállal készült teljes interjút kedden 12 óra 30 perctől a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában hallhatják.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.