Durván beszólt a Napoli edzője az Interének, büntetést kaptak

MTI

2016. január 21., csütörtök 20:22, frissítve: csütörtök 20:36

A kedd esti szóváltásuk miatt megbüntették Maurizio Sarrit és Roberto Mancinit, a Napoli és az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Az Olasz Kupa negyeddöntőjét a milánóiak 2–0-ra megnyerték Nápolyban, ezzel továbbjutottak. Mancini szerint Sarri minősíthetetlen hangnemben beszélt vele a mérkőzés hajrájában, többek között homofób megjegyzést tett rá. A játékvezető az összetűzés miatt mindkét szakembert elküldte a kispadtól.

A bajnoki listavezető nápolyiak trénere nem sokkal később személyesen, illetve a nyilvánosság előtt is bocsánatot kért kollégájától, ennek ellenére az olasz szövetség két kupamérkőzéstől eltiltotta, és 20 ezer eurós (6,28 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta.

A fegyelmi bizottság figyelmeztette az 57 éves trénert, hogy amennyiben még egyszer hasonló megjegyzést tesz, több hónapos eltiltás várhat rá. Mancininek ötezer eurót (1,57 millió forint) kell fizetnie.

Az Internazionale a bajnoki címvédő Juventus együttesével találkozik az Olasz Kupa elődöntőjében. Az első mérkőzést jövő szerdán, a visszavágót február 3-án rendezik. A másik ágon az AC Milan és a másodosztályú Spezia találkozik.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.