Dzsudzsák: Ez így megint komoly mélypont

MN

2017. november 10., péntek 08:42, frissítve: péntek 13:14

A magyar labdarúgó-válogatott november 9-én barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott a törpeállam, Luxemburg otthonában. Ezzel egy évben két miniállamtól (Andorra, Luxemburg) is vereséget szenvedett a nemzeti tizenegy. A lefújás után Szélesi Zoltán az elkövetett hibák kijavításáról, míg Nikolics naiv bekapott gólokról beszélt az M4-nek. 

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs szintén a bosszantó gólokat említette, főleg a másodikat emelte ki, amely egy szöglet után született, hiszen arra fel lehetett volna készülni.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyire súlyos ez a vereség, elmondta, ugyan jó lett volna egy kezdőlökés vagy egy győztes debütálás Szélesi Zoltánnak, de ez így megint komoly mélypont. (Egy érdekesség: a második félidőben nem volt magyar kapura lövés…)

És ha már mélypont. A statisztikákkal foglalkozó 11v11.com oldal adatai szerint a magyar együttes a negyedik, amely Andorrától és Luxemburgtól is kikapott már a labdarúgás történetében. 

Amennyiben megnézzük a két törpeállam sikereit, láthatjuk, hivatalos találkozón Andorra eddig öt, míg Luxemburg négy válogatottat győzött le.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.