Dzsudzsák: Ez így megint komoly mélypont

MN

2017. november 10., péntek 08:42, frissítve: péntek 13:14

A magyar labdarúgó-válogatott november 9-én barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott a törpeállam, Luxemburg otthonában. Ezzel egy évben két miniállamtól (Andorra, Luxemburg) is vereséget szenvedett a nemzeti tizenegy. A lefújás után Szélesi Zoltán az elkövetett hibák kijavításáról, míg Nikolics naiv bekapott gólokról beszélt az M4-nek. 

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs szintén a bosszantó gólokat említette, főleg a másodikat emelte ki, amely egy szöglet után született, hiszen arra fel lehetett volna készülni.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyire súlyos ez a vereség, elmondta, ugyan jó lett volna egy kezdőlökés vagy egy győztes debütálás Szélesi Zoltánnak, de ez így megint komoly mélypont. (Egy érdekesség: a második félidőben nem volt magyar kapura lövés…)

És ha már mélypont. A statisztikákkal foglalkozó 11v11.com oldal adatai szerint a magyar együttes a negyedik, amely Andorrától és Luxemburgtól is kikapott már a labdarúgás történetében. 

Amennyiben megnézzük a két törpeállam sikereit, láthatjuk, hivatalos találkozón Andorra eddig öt, míg Luxemburg négy válogatottat győzött le.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.