Egy rendező miatt nem jutott be a stadionba Storck

MNO

2016. február 15., hétfő 13:09

Az újpesti biztonsági nem találta a szövetségi kapitány autójának rendszámát a listán. Keresik a konkrét felelősöket.

Össznépi felzúdulást váltott ki a hétvégén, hogy a szombati Újpest–Videoton bajnoki mérkőzésre nem engedték be a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Bernd Storckot és segítőjét, Andreas Möllert. Több lehetséges verzió is elterjedt azzal kapcsolatban, hogy kié lehet a felelősség az ügyben. Az újpesti vezetés korábban azt állította, hogy már a rendőrkordonon sem jutott át a német tréner. A BRFK ezt még vasárnap cáfolta.

Az Újpest hétfőn hivatalos közleményben adott magyarázatot a történtekre, és elnézést kértek a korábbi téves közlésekért.

„Klubunk vezetősége belső vizsgálatot rendelt el azok után, hogy kiderült: Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát és segítőjét, Andreas Möllert nem engedték be az Újpest FC–Videoton bajnoki mérkőzésre, holott érvényes jeggyel és parkolási engedéllyel rendelkezett.

A térfigyelő kamerák felvételének megtekintése után kiderült, hogy a Szusza Ferenc-stadion bejáratánál szolgálatot teljesítő rendező követett el mulasztást, aki nem találta Storck autójának rendszámát a nála lévő listán. Mindez azt is jelenti, hogy első közleményünkben – az akkor rendelkezésünkre álló információk alapján – tévesen állítottuk, hogy a kapitány már a rendőrkordonon sem jutott át.

Az ügy részletes kivizsgálása még tart, igyekszünk megtalálni a konkrét felelősöket, ezt követően pedig haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket. Addig is elnézést kérünk az érintettektől, Bernd Storcktól, Andreas Möllertől, valamint a rendőrségtől, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.”

A mérkőzést egyébként 1-0-ra a hazaiak nyerték.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.