Egy rendező miatt nem jutott be a stadionba Storck

MNO

2016. február 15., hétfő 13:09

Az újpesti biztonsági nem találta a szövetségi kapitány autójának rendszámát a listán. Keresik a konkrét felelősöket.

Össznépi felzúdulást váltott ki a hétvégén, hogy a szombati Újpest–Videoton bajnoki mérkőzésre nem engedték be a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Bernd Storckot és segítőjét, Andreas Möllert. Több lehetséges verzió is elterjedt azzal kapcsolatban, hogy kié lehet a felelősség az ügyben. Az újpesti vezetés korábban azt állította, hogy már a rendőrkordonon sem jutott át a német tréner. A BRFK ezt még vasárnap cáfolta.

Az Újpest hétfőn hivatalos közleményben adott magyarázatot a történtekre, és elnézést kértek a korábbi téves közlésekért.

„Klubunk vezetősége belső vizsgálatot rendelt el azok után, hogy kiderült: Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát és segítőjét, Andreas Möllert nem engedték be az Újpest FC–Videoton bajnoki mérkőzésre, holott érvényes jeggyel és parkolási engedéllyel rendelkezett.

A térfigyelő kamerák felvételének megtekintése után kiderült, hogy a Szusza Ferenc-stadion bejáratánál szolgálatot teljesítő rendező követett el mulasztást, aki nem találta Storck autójának rendszámát a nála lévő listán. Mindez azt is jelenti, hogy első közleményünkben – az akkor rendelkezésünkre álló információk alapján – tévesen állítottuk, hogy a kapitány már a rendőrkordonon sem jutott át.

Az ügy részletes kivizsgálása még tart, igyekszünk megtalálni a konkrét felelősöket, ezt követően pedig haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket. Addig is elnézést kérünk az érintettektől, Bernd Storcktól, Andreas Möllertől, valamint a rendőrségtől, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.”

A mérkőzést egyébként 1-0-ra a hazaiak nyerték.

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.

Kuthi Áron

Későn ébredt az összes kisebbségi magyar párt

Öt hét alatt még legalább 300 ezer aláírást kell összegyűjteni az őshonos kisebbségek uniós védelme érdekében. A kudarcot is meg kell tudni magyarázni.

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.