Ez egy vicc: ha nem lépünk pályára, robogunk felfelé a világranglistán

A nem túl fényes 2017-es válogatottév után úgy léptünk előre 5 helyet a FIFA-rangsorban, hogy meccsünk sem volt. Ugyanezért Egyiptomnak 13 helyes zuhanás járt

2018. február 15., csütörtök 11:37, frissítve: csütörtök 11:42

Úgy látszik, a legjobb, ha pályára sem lép a magyar labdarúgó-válogatott, a téli pangás idején ugyanis javítottunk öt pozíciót a FIFA-világranglistás helyezésen, így az új belga szövetségi kapitány márciusi debütálásakor a 49. helyen fogunk állni.

A 2018 őszén induló Nemzetek Ligájában mellénk sorolt csapatok közül a görögök a 45.-ek, a finnek a 66.-ak, az észtek pedig a 87.-ek.

A legjobb 17 helyen amúgy nincs változás, Németország, Brazíliát előzve vezet, az Európa-bajnok Portugália a harmadik, Argentína a negyedik, Belgium Spanyolországot előzve pedig az ötödik.

A nem kevesek szerint semmire sem jó FIFA-világranglistán március 23-ai ellenfelünk, Kazahsztán a 136., 27-ei játszótársunk, Skócia a 31. pozícióban található.

A legnagyobbat egy hónap alatt a szintén játék nélküli Egyiptom bukta, 13 helyet visszaesve a 43. (Burkina Faso ugyanennyit rontott, mégsem emelte ki a FIFA honlapja mint a hónap vesztesét), a hónap feltörekvője viszont a nyolc pozíciót előretörő Kongó, amely most a 88.

A teljes világranglistával ITT szembesülhet.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.