Ez egy vicc: ha nem lépünk pályára, robogunk felfelé a világranglistán

A nem túl fényes 2017-es válogatottév után úgy léptünk előre 5 helyet a FIFA-rangsorban, hogy meccsünk sem volt. Ugyanezért Egyiptomnak 13 helyes zuhanás járt

2018. február 15., csütörtök 11:37, frissítve: csütörtök 11:42

Úgy látszik, a legjobb, ha pályára sem lép a magyar labdarúgó-válogatott, a téli pangás idején ugyanis javítottunk öt pozíciót a FIFA-világranglistás helyezésen, így az új belga szövetségi kapitány márciusi debütálásakor a 49. helyen fogunk állni.

A 2018 őszén induló Nemzetek Ligájában mellénk sorolt csapatok közül a görögök a 45.-ek, a finnek a 66.-ak, az észtek pedig a 87.-ek.

A legjobb 17 helyen amúgy nincs változás, Németország, Brazíliát előzve vezet, az Európa-bajnok Portugália a harmadik, Argentína a negyedik, Belgium Spanyolországot előzve pedig az ötödik.

A nem kevesek szerint semmire sem jó FIFA-világranglistán március 23-ai ellenfelünk, Kazahsztán a 136., 27-ei játszótársunk, Skócia a 31. pozícióban található.

A legnagyobbat egy hónap alatt a szintén játék nélküli Egyiptom bukta, 13 helyet visszaesve a 43. (Burkina Faso ugyanennyit rontott, mégsem emelte ki a FIFA honlapja mint a hónap vesztesét), a hónap feltörekvője viszont a nyolc pozíciót előretörő Kongó, amely most a 88.

A teljes világranglistával ITT szembesülhet.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.