Fenntartásokkal fogadják Zizout a spanyol lapok

MTI

2016. január 5., kedd 17:40

Nagy várakozás övezi, egyszersmind kételyek is kísérik futballkörökben Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid új vezetőedzőjének kinevezését.

A királyi klub korábbi legendás játékosa, aki hétfőn lépett az aznap elbocsátott Rafael Benítez helyére, kedden jelentős érdeklődés közepette tartotta meg első edzését, a tartalékcsapat stadionjában. Gyakorlatilag telt ház, mintegy hatezer néző fogadta őket, a Real-játékosok hatalmas éljenzés és tapsvihar közepette kezdték meg a tréninget az Alfredo Di Stéfano Stadionban.

A 43 éves francia szakember, aki eddig a Real Madrid harmadosztályban szereplő együttesét, a Castillát irányította, hétfő este úgy nyilatkozott, hogy sokkal izgatottabb, mint amikor játékosként a fővárosiakhoz szerződött. A futballista 2001 és 2006 között szerepelt a Realban.

Bizonytalanság Zidane személyét illetően

Edzői kinevezését a felfokozott várakozást tükröző megnyilatkozások mellett kérdőjelek is kísérik a spanyol sajtóban. A lapok ugyan egyetértettek abban, hogy Rafael Beníteznek át kellett adnia a helyét, Zidane kinevezésének megítélésével kapcsolatban már nem mernek határozottan állást foglalni, a kommentálók bizonytalanok.

Zidane nevének kezdőbetűi ihlették meg a Marcát, amely az új tréner címlapfotója alá azt írta: „la soluZZión” (a megoldás). Ugyanakkor a legolvasottabb spanyol sportlap értékelése szerint a „labdarúgó-legenda” kinevezése rizikós fogadás, mivel trénerként korlátozott tapasztalattal rendelkezik.

A Mundo Deportivo edzőfalónak nevezi Florentino Pérez klubelnököt, az El País szerint bár Florentino a Zidane-mítoszba kapaszkodik, nem lehet tudni, hogy ő-e a megfelelő edző, mivel ilyen szinten még nem bizonyíthatott.

Az edző olyan, mint a dinnye

Hasonló hangot üt meg a Marca is, amikor úgy fogalmaz: „ugyanaz a gond az edzőkkel, mint a dinnyével: amíg nem nyitod fel, nem tudod, hogy édes vagy ehetetlen”.

Az El Mundo értékelése szerint „Florentino a galaktikusához folyamodott, hogy helyreállítsa a rendet Madridban”, ugyanakkor rögtön jelzi: Zidane-nak ezen a szinten nincs edzői tapasztalata.

Zizou mindent megnyerne

Zidane első, vezetőedzőként megtartott sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: „trófeákat szeretnék, mindent megnyerni, amit lehet”. Hozzátette, ugyanazt a támadó felfogást szeretné látni a fővárosi labdarúgókon, mint amit játékosként ő maga is képviselt. „Összetett feladat előtt állok, de ez motivál” – mondta.

A Real Madrid 18 fordulót követően 37 ponttal a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban. Hátránya 4 pont a városi rivális Atlético, illetve 2 a címvédő, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Barcelona mögött.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír