Gera Zoltánéktól retteghetnek a németek

MTI

2016. február 1., hétfő 16:35, frissítve: hétfő 17:32

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok német csapattal játssza utolsó felkészülési mérkőzését a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokság előtt.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint a találkozót június 4-én 18 órától Gelsenkirchenben rendezik.

„Nagyon örülök, hogy megmérkőzhetünk a világ jelenlegi legerősebb válogatottjával az Eb előtt. Mindenféleképpen erős riválist szerettem volna találni a felkészülés hajrájára is, ebből a szempontból a német válogatott tökéletes ellenfél, hiszen a regnáló világbajnok ellen valóban lemérhetjük, hol tart a csapat néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

A német szakember úgy vélte, a kerettagok számára egyéni karrierjük szempontjából is remek lehetőséget jelent ez a mérkőzés, mert megmutathatják magukat a világnak, bebizonyíthatják, hogy nemzetközi összevetésben is jó játékosok, akik egységes csapatot alkotnak. Szerinte a magyar futballisták sokat tanulhatnak ebből a találkozóból, többek között azt is, hogy nem kell félniük egyetlen riválistól sem az Eb-n.

„Ez lesz az kontinensviadal előtti utolsó mérkőzésünk, ekkorra már tökéletesen felkészültnek kell lennünk, és ezt be is kell tudnunk bizonyítani a találkozón. A világ jelenlegi legjobb válogatottjától tanulni óriási dolog, a fő célunk az lesz, hogy szervezett, fegyelmezett futballal rukkoljunk elő, ami a játékosok egészséges önbizalmát is nagyban építheti az Eb előtt” – mondta a szakvezető.

Torghelle nagy napja

A két csapat – beleszámítva az NSZK elleni meccseket is – eddig 33 mérkőzést játszott egymással, 11 magyar győzelem és 10 döntetlen mellett 12 német siker született. A legutóbbi összecsapást 2010 májusában a németek 3-0-ra nyerték, ugyanakkor előtte 2004 júniusában, Kaiserslauternben a magyarok győztek 2-0-ra Torghelle Sándor duplájával.

Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban azt mondta, a válogatott közvetlenül az Eb előtt minden bizonnyal két felkészülési összecsapást vív majd, ezek közül egyet biztosan idegenben, azaz még egy, májusban esedékes barátságos találkozó lekötésére lehet számítani. A magyar együttes március 26-án a szintén Eb-résztvevő horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

Magyarország 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. Sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

A németek, akik a magyarok előtt május 29-én a szlovákokkal is megmérkőznek, a C csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.