Gulácsi Péter: Ez óriási lépés a karrieremben

Az RB Leipzig a harmadik helyen végzett Bajnokok Ligája-csoportjában, így az Európa-ligában folytathatja a szereplést, csalódottságnak nyoma sincs

2017. december 7., csütörtök 08:16, frissítve: csütörtök 12:32

Nem a saját kezében volt a sorsa az RB Leipzignek a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a továbbjutást illetően, ugyanis a Porto a csoportutolsó, már kieső Monacót a papírforma szerint verte, így Lipcsében szinte mindegy is volt, Gulácsi Péterék mire mennek a török Besiktas vendéglátóiként. A magyar válogatott kapusának alakulata aztán persze ki is kapott a csoportelsőtől, ám Gulácsi Péter egyáltalán nem volt csalódott.

– Nyilván nem segített a mérkőzésen, hogy egy tizenegyest követően hátrányba kerültünk. Ugyanakkor a második félidőben emberhátrányban is sikerült egyenlítenünk sok helyzetünk után. Felmerült a kérdés, hogy tíz emberrel megpróbáljuk tartani az eredményt, esetleg rámenni a 2-1-re, ehelyett területeket hagytunk, amit megbüntetett az ellenfél – értékelte reálisan a Lipcse teljesítményét a köztévé sportcsatornájának. Pozitívumokat is látott, a második játékrészben rengeteg helyen hatékonyak tudtak lenni, bár a kapu előtt szerencsétlenek voltak.

Az előrelépés lehetőségét abban látja, hogy jelentős részben 19–21 éves játékostársai a most megszerzett rutinnal már sokkal nyugodtabban fognak játszani.

– Ez az első nemzetközi évünk, minden egyes mérkőzés óriási tapasztalás, most csoportharmadikként pedig lehetőségünk van folytatni az Európa-ligában, ami szintén nagy szó.

Valóban: ne feledjük, Gulácsiék múlt éve volt az első a német élvonalban, és rögtön a második helyen fejezték be a bajnokságot. Idei céljuk az, hogy a legjobb négyben végezve ismét indulhassanak a Bajnokok Ligájában a következő esztendőben. Jelenleg az RB a második helyen áll, jól bírja tehát a kettős (Bundesliga, BL) terhelést.

Gulácsi nem tagadja: az előző és a mostani szezon óriási lépés az ő karrierjében is.

– Az európai topfutball a legjobb ellenfelek ellen nagy dolog nekem is. A célokhoz megvan a potenciál a keretben, a játékosokban és a klubban is – zárta szavait Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.