Hosszabb szünetet tervez Carlo Ancelotti

MN

2017. október 3., kedd 09:50, frissítve: kedd 10:50

A Bayern Münchentől a múlt héten menesztett Carlo Ancelotti nem tervezi, hogy másik futballklubnál vállaljon munkát, szeretne hosszabb szabadságra menni.

„A következő tíz hónapban kipihenem magam, feltöltődöm, és nem fogok másik csapatnál dolgozni” – mondta az 58 éves olasz szakember Izraelben, ahol gyerekek tréningjeit vezette egy olyan szervezet tevékenységének részeként, amely a különböző vallású és etnikumú fiatalok együttélését segíti elő. Olaszországban a média már arról spekulál, hogy Ancelotti visszatér az AC Milanhoz – írja az MTI.

A trénert múlt csütörtökön állították fel a német bajnok kispadjáról az együttes szezon eleji gyenge teljesítménye miatt, miután a Bayern egy nappal korábban 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Menesztéséről Ancelotti nem kívánt nyilatkozni.

„A hallgatás erény, úgyhogy jobb hallgatni” – fogalmazott, hozzátéve azért, hogy „vannak rosszabb dolgok az életben”.

Mint megírtuk, Ancelotti szekerének az utóbbi időben már kifelé állt a rúdja, ugyanis a német bajnokságot nem úgy kezdte csapata, ahogy szokta: hat meccsen egy döntetlen mellé egy vereség is becsúszott a Hoffenheimtől, amivel csak a harmadik a tabellán a bajor sztárcsapat. A tavalyi szezon sem volt diadalmenet, ugyanis a kupaelődöntőben a Dortmund állította meg őket, míg a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Real Madrid búcsúztatta a Bayernt. A PSG elleni 0-3 után összeült a müncheni válságstáb, és kitette Ancelotti szűrét, a döntést pedig közleményben adta a közvélemény tudtára.

Carlo Ancelotti eddig egyedül a Chelsea-től távozott hasonlóan dicstelenül. Azt azért jegyezzük meg, hogy a kékekkel angol bajnok, a Milannal olasz bajnok és BL-győztes (kétszer), a PSG-vel francia bajnok, míg a Real Madriddal szintén Bajnokok Ligája-győztes lett. A Bayern Münchenhez 2016-ban érkezett, és egy bajnokságot nyert.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.