Így gyalázták a magyarokat a Steaua szurkolói

(Brassó)

2017. október 2., hétfő 11:04, frissítve: szerda 10:24

Válogatott sértésekkel gyalázták a magyarokat a bukaresti FCSB szurkolói Brassóban a román labdarúgó-bajnokság első osztályának 13. fordulójában a Sepsi OSK elleni mérkőzés előtt és alatt. (A bukaresti együttes egy jogvita miatt nem használhatja többé a Steaua nevet, de a szurkolótábor ragaszkodik a régi elnevezéshez.)

Videónkban megnézheti a magyargyalázó rigmusokat. A mérkőzés első félidejében a félezernyi román szurkoló egy hatalmas transzparenst feszített ki a következő felirattal: Nektek Románia nem a hazátok, távozzatok! A fővárosi csapat egyébként hathatós bírói segédlettel 4-0-ra legyőzte az első osztályban újonc Sepsiszentgyörgy együttesét.

A Sepsi OSK azért játssza hazai mérkőzését Brassóban, mert a stadionja még nem alkalmas első osztályú mérkőzések lebonyolítására. A felújítása most is zajlik – a múlt héten társadalmi munkában a szurkolók szerelték fel a lelátókra a Budapesten elbontott Puskás Ferenc Stadionból kapott székeket.  

A vasárnap késő esti, meglehetős hidegben lejátszott mérkőzés alatt a román kemény magban filmeztem, amíg ki nem küldtek. Hogy milyen volt magyarként a drukkerek között, arról szombati Magazinunkban olvashatnak riportot.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.