Így gyalázták a magyarokat a Steaua szurkolói

Lukács Csaba

Lukács Csaba (Brassó)

2017. október 2., hétfő 11:04, frissítve: szerda 10:24

Válogatott sértésekkel gyalázták a magyarokat a bukaresti FCSB szurkolói Brassóban a román labdarúgó-bajnokság első osztályának 13. fordulójában a Sepsi OSK elleni mérkőzés előtt és alatt. (A bukaresti együttes egy jogvita miatt nem használhatja többé a Steaua nevet, de a szurkolótábor ragaszkodik a régi elnevezéshez.)

Videónkban megnézheti a magyargyalázó rigmusokat. A mérkőzés első félidejében a félezernyi román szurkoló egy hatalmas transzparenst feszített ki a következő felirattal: Nektek Románia nem a hazátok, távozzatok! A fővárosi csapat egyébként hathatós bírói segédlettel 4-0-ra legyőzte az első osztályban újonc Sepsiszentgyörgy együttesét.

A Sepsi OSK azért játssza hazai mérkőzését Brassóban, mert a stadionja még nem alkalmas első osztályú mérkőzések lebonyolítására. A felújítása most is zajlik – a múlt héten társadalmi munkában a szurkolók szerelték fel a lelátókra a Budapesten elbontott Puskás Ferenc Stadionból kapott székeket.  

A vasárnap késő esti, meglehetős hidegben lejátszott mérkőzés alatt a román kemény magban filmeztem, amíg ki nem küldtek. Hogy milyen volt magyarként a drukkerek között, arról szombati Magazinunkban olvashatnak riportot.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.