Kádár: Lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak - Magyar Nemzet

Kádár: Lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak

MN

2017. október 13., péntek 10:11, frissítve: péntek 14:41

„Pocsék érzés volt. Nyilván senkinek sem esik jól, ha kifütyülik, ez alól mi sem vagyunk kivételek. De lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak. Feröer ellen nem játszottunk jól, […] sőt az egész selejtezősorozat gyengére sikerült. Szóval a magam részéről abszolút megértem a szurkolók reakcióját.”

Kádár Tamás, a válogatott és a Dinamo Kijiv balhátvédje ritkán szólal meg, de akkor kivétel nélkül egyenesen fogalmaz, most is így tett a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Feröer elleni, kifütyült 1-0 után. Elismerte a csapat és saját maga felelősségét, és azt mondta, finoman szólva is felejthető évet zárt a nemzeti csapat.

Mint arról mi is írtunk, Dzsudzsák Balázs a szokásoknak megfelelően odahívta a csapatot a lefújás után az ultrák elé, de azok elhajtották őket, nem volt közös himnuszéneklés.

Ezután szinte minden játékos bevonult az öltözőbe, kivéve Kádárt, aki körbesétált a gyepen, és ahogy eddig is, megtapsolta a közönséget. „Egyszerűen úgy éreztem, ha korábban, a sikerek idején így volt ez szokás, én most is körbemegyek, és megköszönöm nekik, hogy kijöttek a stadionba” – adott magyarázatot a futballista, hozzátéve: észre sem vette, hogy a társai közben már rég az öltözőben voltak.

Kádárt arról is megkérdezte az újságíró, hogy mit gondol Bernd Storck jövőjéről, de ő úgy fogalmazott, erről senki sem kérdezte, de nincs is rá szükség.

„Sokan örülnének, ha távozna, mások nem bánnák, ha maradna, hiszen elindult egy úton. Csakhogy nem mi, játékosok és nem is a szurkolók döntenek a sorsáról.”

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.