Klopp: Senki sem táncolt az öltözőben

MTI

2018. április 5., csütörtök 11:01, frissítve: csütörtök 11:38

Még nem érték el a céljukat, így nem ünnepeltek az öltözőben a Liverpool labdarúgói az után, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén, parádés első félidei játékkal 3–0-ra legyőzték a Manchester Cityt.

„Senki sem táncolt az öltözőben. Az ütközet 180 percig tart. Akkor kell ünnepelni, ha az ünnep elkezdődik, nem előtte négy héttel – utalt a Liverpool vezetőedzője a távolabbi célra. – A világ legjobb csapatát vertük meg, ez szép teljesítmény. A 3–0 jobb, mint a 2–0 vagy az 1–0, de még nem dőlt el a párharc” – intett óvatosságra a német tréner.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy két különböző félidőt láthattak a szurkolók, az elsőben nagyon aktívan és eredményesen játszottak, az „szinte tökéletes volt”, a másodikban viszont szerinte többet kellett volna törődni a futballal, de – ahogy fogalmazott – a Manchester City ellen képtelenség végig irányítani, fölényben lenni.

„A legfontosabb az eredmény. Most a Manchester Citynek kell lépnie. Nem hasonlítgatom össze a két csapatot, nem érdekel, hogy jobbak vagyunk-e, engem csak az érdekel, hogy elődöntőbe jussunk” – szögezte le.

Klopp említést tett az 52. percben sérülés miatt lecserélt Muhammad Szallah állapotáról is. Mint mondta, az első gólt szerző támadó maga jelezte, hogy érzett valamit a lágyékában, ezért hozta le őt, de a meccs után azt mondta, jobban érzi magát.

„Persze meg kell várnunk a tényleges diagnózist” – tette hozzá.

Josep Guardiola, a Premier League megnyerésének küszöbén álló manchesteri csapat vezetőedzője szerint jó hozzáállással kezdték a mérkőzést, a Liverpool mégis előnybe került, majd hiába próbáltak meg játszani, ahogy szoktak, a hazai csapat újabb két gólt tudott szerezni.

„Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A második félidőben mindent megpróbáltunk a szépítésért, és meghatározó lehet, hogy ez nem jött össze” – vélekedett.

A katalán tréner nem érezte úgy, hogy bánnia kellene valamit, szerinte nem úgy mentek fel a pályára, hogy ez legyen a vége, a második félidőben pedig már nagyon jól játszottak.

„Most senki sem gondolja, hogy továbbjutunk, de meg kell próbálnunk meggyőzni magunkat, hogy meg tudjuk csinálni. A saját stílusunkhoz kell ragaszkodnunk” – hangsúlyozta Guardiola.

Az FC Barcelona–AS Roma-mérkőzésen a vendégcsapat vezetőedzője szerint igazságtalan eredmény született.

Eusebio Di Francesco két meg nem adott büntetőről is említést tett a 4–1-gyel zárult mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, de elsősorban azt emelte ki, hogy naivan futballoztak, saját magukat hozták nehéz helyzetbe két öngóljukkal.

„A visszavágó nehéz lesz, mert a Barcelona, melyet most egy kicsit segített a játékvezető, szilárd csapat. Ezzel együtt szeretnénk tovább álmodni (a továbbjutásról), azt várom, hogy saját közönségünk előtt egy jó meccset hozzunk össze” – mondta, hozzátéve, hogy a párharc első mérkőzésének eredménye nem tükrözi a mutatott teljesítményt. „Az eredmény nyilvánvalóan igazságtalan annak tükrében, amit a csapatom nyújtott. Nagyra értékelem a bátorságunkat, az erőnket, az elszántságunkat” – sorolta a pozitívumokat.

Kollégája egyetértett vele abban, hogy a Roma jó teljesítményt nyújtott, bizonyította, hogy nagyszerű csapat, így a visszavágó még nem lefutott.

„Nem tudjuk, mi várhat ránk, lehet, hogy a rómaiak pontosabban játszanak majd, nekünk pedig erre fel kell készülnünk” – vélekedett Ernesto Valverde.

A hazai tréner szerint az ellenfél szerdán nyomás alá helyezte őket bizonyos szakaszokban, emiatt nem volt folyamatos a játékuk.

„Időnként siettettük a támadások befejezését, ahelyett, hogy tartottuk volna a labdát” – mondta Valverde, aki szerint a továbbjutás szempontjából „nem rossz”, hogy a hajrában sikerült a negyedik találatot is megszerezniük.

A visszavágókat jövő kedden rendezik.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.