Már Bernd Storck utódját keresheti az MLSZ

MN

2017. október 13., péntek 07:49, frissítve: péntek 09:02

Már keresi Bernd Storck utódját a Magyar Labdarúgó Szövetség – írja a Blikk. A lap információi szerint a legnagyobb eséllyel az olasz Marco Rossi vagy a korábbi válogatott Szabics Imre követheti a poszton.

„Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek” – mondta a Blikknek Marco Rossi, aki korábban bajnokságot nyert a Honvéddal. Hozzátette, hogy eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott az ügyben az MLSZ-től. „Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” – fűzte hozzá az olasz tréner.

A lap úgy tudja, ha Rossit nem tudják elcsábítani, Szabics Imre lehet Storck utódja. Ez azért is érdekes, mert a német szakember 2015 őszén kirúgta őt a nemzeti csapat stábjából, amelyhez még a korábbi kapitány, Dárdai Pál vitte. Az írás szerint az is opció, hogy az osztrák Sturm Graz pályaedzőjét Rossi segítőjének nevezik ki.

A Blikk szerint még esélyes lehet a válogatott kispadjára

  • Lőw Zsolt,
  • Paulo Sousa,
  • László Csaba,
  • Bölöni László,
  • Szélesi Zoltán
  • és Herczeg András is.

Bernd Storck sorsa kedden dőlhet el, a labdarúgó-szövetség ugyanis ekkor értékeli majd a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyet Feröer 1-0-s legyőzésével a harmadik helyen zárt a német szakember által dirigált együttes.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a közmédiának elmondta: több olyan eredmény is született a kvalifikáció során, amely nem felelt meg a várakozásoknak, így az andorrai vereség vagy a feröeriek elleni összecsapás. Hozzátette, jövő kedden az elnökség meghallgatja szakemberek véleményét, a válogatott vezetését és a szövetségi kapitány beszámolóját is, ezek után kell a megfelelő döntést meghoznia.

Az elnök hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a válogatott ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon, amelynek az egyik házigazdája is lesz, éppen ezért „óriási baj és szégyen lenne”, ha nem kvalifikálná magát.

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.